Rudi Hofman schrijft voor Contact en Berkelbode. Foto: Jeroen Weideman
Rudi Hofman schrijft voor Contact en Berkelbode. Foto: Jeroen Weideman

Even voorstellen: Rudi Hofman

Beste lezers, voordat ik mij nader voorstel wil ik jullie eerst allemaal een heel mooi 2021 in goede gezondheid toewensen. Corona heeft enorm veel leed en verdriet veroorzaakt en doet dit nog steeds. Hopelijk kunnen we binnen afzienbare tijd met ons allen weer positief vooruitkijken en terugkeren naar het ‘oude normaal’.
Ik ben Rudi Hofman (50) en woon in het Gelderse Voorst samen met mijn vrouw Annet (49) en onze twee kinderen Elín (15) en Timo (11). Mijn hobby’s zijn tennis, alternatieve rockmuziek luisteren en concerten en festivals bezoeken, lezen (vooral literaire thrillers) en voetbal (Feyenoord) kijken.

Voor mij persoonlijk is 2020 het jaar van de ommezwaai geworden. Na 23 jaar als verslaggever bij de Stentor te hebben gewerkt, achtte ik de tijd rijp voor een nieuw avontuur. Dat heeft vorm gekregen in mijn eigen bedrijf Tekststudio Hofman.Achterhoek Nieuws (AN) meldde zich als een van mijn eerste opdrachtgevers en sinds september schrijf ik met veel plezier voor verschillende AN-titels, waaronder Contact en de Berkelbode, wekelijks verhalen. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden valt op hoe gevarieerd de schrijfklussen zijn.

Zelf ben ik een liefhebber van mooie, menselijke verhalen (denk aan het recente terugblikverhaal met Zwarte Cross-organisator Ronnie Degen), maar ook voor stevige nieuwsstukken over bijvoorbeeld de voortslepende Kerkpadsoap in Zutphen draai ik mijn hand niet om. Behalve voor journalistieke verhalen ben ik ook in te huren voor andersoortige schrijfklussen denk aan webteksten, levensverhalen en concertverslagen.

Rudi Hofman
www.tekststudiohofman.nl