Henk Klein Holte, redacteur.

Henk Klein Holte, redacteur.

2021, zonder vervelende C-woorden

Terugblikken op 2020 doet verlangen naar vooruitkijken. Het jaar 2021 ligt voor ons, vol onzekerheden en uitdagingen, maar vol beloften ook. Want het belooft beter te worden dan het vreselijke jaar dat achter ons ligt en dat is het weinige positieve aan 2020: het kan eigenlijk niet slechter. Kleine en grote dingen werden anders, echter zelden beter dan we gewend waren. 2021 moet weer meer gaan worden zoals we het graag zouden zien.

Geen overvolle ziekenhuizen meer, niet meer treuren om dierbaren die wegvallen door toedoen van een virusbesmetting, die voor de een veel ingrijpendere consequenties blijkt te hebben dan voor de ander. Maar ook weer meer kunnen genieten van alledaagse dingen als samenzijn, samen sporten, uiteten, winkelen, feesten en dat alles met heel wat minder afstand. En met de gedachte aan het straks weer veilig kunnen reizen, juist over grotere afstand.

Dat onze uitgaven straks weer vol mogen staan, met leuke evenementen en andere zaken om naar uit te kijken. Zonder die vele afgelastingen of beperkingen. Niet meer de door de overheden afgekondigde maatregelen die nodig zijn om de volksgezondheid op de korte termijn te beschermen. Dat iedereen weer dingen kan doen om juist de gezondheid op de langere termijn te bevorderen.

Dat iedereen weer gewoon aan het werk kan en op een manier die het werken aangenamer maakt. Met zorgeloze contacten tussen leveranciers, collega’s en klanten. Zonder dat we die vervelende C-woorden nog hoeven gebruiken.
Dat zou voor iedereen een heel gelukkig nieuwjaar betekenen.