Riek Klein Reesink-Willemsen is Vrijwilliger van het Jaar 2020. Foto: PR

Riek Klein Reesink-Willemsen is Vrijwilliger van het Jaar 2020. Foto: PR

Riek Klein Reesink-Willemsen vrijwilliger van het jaar

BRONCKHORST - Twee vrijwilligers en een vrijwilligersechtpaar waren genomineerd voor de titel Vrijwilliger van het Jaar.

Kees en Diny Mijnsbergen uit Zelhem waren genomineerd omdat zij al meer dan 30 en 35 jaar als vrijwilliger bij Stichting Mensen Zonder Werk De Boerderij zijn. Dit echtpaar zet zich al die jaren dagelijks in voor de stichting. Kees Mijnsbergen geeft les en Diny Mijnsbergen zorgt voor de koffie en verricht daarnaast andere werkzaamheden. Riek Klein Reesink-Willemsen uit Hummelo is al vele jaren vrijwilliger en bestuurslid van de Zonnebloem. Zij is actief voor regio tijdens de Roll-Over, een rolstoel-driedaagse. Daarnaast is ze coördinator van de chauffeurs van Tafeltje-Dekje voor Stichting Welzijn. Riek heeft het hart op de goede plaats, is een constante factor in de bovengenoemde organisaties en maakt voor veel mensen dingen mogelijk.
Rommy te Vaarwerk uit Vorden is medeoprichter en bestuurslid van de Stichting AED Bronckhorst. Daarvoor is hij meer dan 25 jaar actief geweest als instructeur bij de Stichting Reanimatie en AED Training Gelre. Hij was binnen de stichting ook actief als bestuurslid en organisator, maar bovenal als instructeur. Het aantal aangemelde vrijwilligers was overweldigend, aldus wethouder Blaauw. Velen vinden het niet nodig om met hun werk op de voorgrond te treden. "De vrijwilliger van het jaar staat symbool voor alle vrijwilligers in Bronckhorst. De inzet is echt enorm en soms onvoorstelbaar. De mensen vinden dat allemaal heel gewoon, alsof het niets bijzonder is en dat vind ik het meest bijzondere ervan.” Frans Miggelbrink en gebiedsambtenaar Theo Janssen gingen bij de genomineerde vrijwilligers langs met bloemen en een streekpakket. Evert Blaauw maakte tijdens de online nieuwjaarsreceptie bekend dat Riek Klein Reesink-Willemsen uit Hummelo vrijwilliger van 2020 is geworden.

Rommy te Vaarwerk uit Vorden, genomineerde vrijwilliger. Foto: PR
Kees en Diny Mijnsbergen uit Zelhem, genomineerd als vrijwilligers. Foto: PR