Politie is bezig met de berging van het lichaam. Foto: Arjen Dieperink

Politie is bezig met de berging van het lichaam. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lochemse dood gevonden in de Berkel

Larense vrouw dood gevonden in de Berkel

LOCHEM - In de Berkel bij Lochem is op zondagmiddag 10 januari het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Het lichaam is geborgen ter hoogte van de Tolhuisbrug bij de Larenseweg. De politie maakte zondagavond bekend dat het om een inwoonster van de gemeente Lochem gaat. Over de precieze doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan. Wel liet de politie weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

Door Arjen Dieperink

De politie was met zes auto's ter plekke. Over de betonnen reling van de brug hing een rood touw, waaraan in het water een grote magneet bevestigd bleek. Volgens ooggetuigen waren op die plek kort tevoren magneetvissers bezig geweest.

De agenten zetten het weggedeelte vanuit Laren richting Lochem af. Nadat de technische recherche enkele foto’s had gemaakt gingen even voor half vier twee mannen in waterpakken de rivier in, ter hoogte van het pand waarin voorheen Den Hollander was gevestigd. De oever van de Berkel is op die plek minder steil.

De Tolhuisbrug en de fietsbrug werden enige tijd van beide kanten afgesloten om passanten op afstand te houden en het zicht op de berging te ontnemen. Gezekerd door een touw liepen de agenten onder de brug door de Berkel in naar de plek waar de magneet in het water hing. Daarna haalden zij het levenloze lichaam uit het water. Rond half vier was het lichaam geborgen.

Na een oproep van de politie via diverse media, waarbij de gegevens over het lichaam werden vrijgegeven, was spoedig de identiteit bekend. Het bleek te gaan om een vijfendertigjarige vrouw uit Laren Gld.