Het team van Spöllenderwies kijkt uit naar het online-proect. Foto: PR

Het team van Spöllenderwies kijkt uit naar het online-proect. Foto: PR

Spöllenderwies Muziekeducatie organiseert 'Mega Online Jeugdorkest'

BRONCKHORST - Spöllenderwies roept jonge muzikanten op zich te melden het 'Mega Online Jeugdorkest'. Wie een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt, tussen de 7 en 17 jaar is en woont in gemeente Bronckhorst of gemeente Doetinchem wordt gevraagd zich te melden voor 25 januari, via de website van Spöllenderwies.

Voor al die jongeren die het samen muziek maken ook zo missen en graag weer in groepsverband muziek willen maken is er nu iets leuks. Spöllenderwies gaat namelijk het Mega Online Jeugdorkest organiseren. De deelnemer speelt alleen, maar toch ook weer samen. Van beginnend tot gevorderd iedereen mag en kan mee doen.

Spöllenderwies gaat de uitdaging aan om een groot online jeugdorkest op te zetten en daarvoor hebben zij jouw hulp nodig. Wat is een online jeugdorkest? De bedoeling is dat orkestleden thuis een muzieknummer gaat bestuderen en gaat inspelen. Daarna zet Spöllenderwies alle partijen en instrumenten onder elkaar in een mixprogramma en zo vormt iedereen samen het Mega Online Jeugdorkest.

De muzikant krijgt van Spöllenderwies een muziekpartij van Galway Girl van Ed Sheeran, inclusief geluidsfragment. Vervolgens gaat de deelnemer deze partij bestuderen en instuderen.

Daarnaast is er een gratis online webinar van Ivo Kouwenhoven, wie het muziekstuk gearrangeerd heeft, waaraan de Mega Online Jeugdorkestleden kunnen deelnemen. Tijdens de online Webinar kan iedereen vragen stellen aan Ivo over zijn of haar partij of het totale muziekstuk. Natuurlijk kan iedereen ook altijd bij Spöllenderwies terecht als men ergens niet uitkomt.

Als kers op de taart komt het resultaat van deze samenwerking van alle muzikanten in de uitzending van Radio Ideaal, zodat iedereen het muziekstuk kan beluisteren. Daarnaast is men ook samen met alle andere muzikanten te zien op YouTube! In de YouTube-video is ook ruimte om de eigen muziekvereniging of eigen muziekdocent te promoten.

Aanmelden dient te gebeuren voor 25 januari op: https://www.spollenderwies.nl/Mega-Online-Jeugdorkest/index.php/. Na de aanmelding krijgt men een video toegestuurd met aanwijzingen en kan worden begonnen met oefenen. Zodra de deelnemer het nummer goed onder de knie heeft, filmt die zichzelf tijdens het spelen om zo toegevoegd te kunnen worden aan het 'Mega Online Jeugdorkest'.

AVG
Let op: door de nieuwe wetgeving is het verplicht om een AVG-formulier in te vullen met de handtekening van de ouders, dit om er zeker van te zijn dat de jeugdige muzikant op YouTube in beeld mag komen. Dit formulier stuurt Spöllenderwies na aanmelding naar de deelnemer op. Ieder lid van het online-orkest zal ongeveer dertig seconden in beeld komen met het totale jeugdorkest en voor de rest gebruikt Spöllenderwies alle geluid om zo tot één groot orkest te komen.

Tot slot wil Spöllenderwies iedereen nog meegeven dat samen muziek maken een van de leukste dingen is die er zijn. In deze tijd kan iedereen muziek toch allemaal gebruiken om zich lekker uit te leven. 'Dus pak je instrument en geniet! Het wordt tijd voor ons als muzikanten ons weer te laten horen aan publiek', vindt Spöllenderwies.