Afhaalbieb is open

BRONCKHORST - Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek blijven gesloten naar aanleiding van de landelijke maatregelen maar bieden wel de mogelijkheid om boeken te lenen. De AfhaalBieb is hét alternatief tijdens de sluiting van de bibliotheek. Leden kunnen via een aanmeldformulier op de website aangeven wat hun favoriete genre is en medewerkers van de bibliotheek stellen een passend tasje met boeken samen dat op naam klaarstaat.

Afhaaltijden vestigingen
Doetinchem: dinsdag 11.00-18.00 uur en zaterdag 11.00-16.00 uur; Doesburg: woensdag 14.00-17.00 en zaterdag 11.00-14.00 uur; Hengelo: dinsdag 14.00-17.00 uur; Zelhem: zaterdag 11.00-14.00 uur; Vorden: dinsdag 14.00-17.00 uur.

De servicepunten in Wehl en Steenderen zijn gedurende de lockdown gesloten. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekwestachterhoek.nl/afhaalbieb.


Gratis webinar: 'Blijf je club trouw!'

ACHTERHOEK - Uit de Achterhoekse verenigingsmonitor blijkt dat 70 procent van de verenigingen ledenwerving- en behoud als grootste knelpunt zien en hier graag ondersteuning bij wensen. Veel verenigingen willen enthousiast aan de slag met deze ledenwerving. Achterhoek in Beweging organiseert daarom, in samenwerking met buursportcoaches van de Achterhoekse gemeenten, het gratis online webinar ‘Blijf je club trouw’.

Tijdens dit webinar krijgen deelnemers tips, adviezen en inzichten om leden - nu en in de toekomst - ook trouw te laten blijven aan de club. Samen met andere Achterhoekse clubs gaan ze in een interactieve online sessie aan de slag met ledenbinding en -behoud. De experts van Start2Create nemen hen mee in een andere manier van denken. Via onverwachte wegen komen ze tot inspiratie en nieuwe ideeën om leden te blijven binden en behouden. Na afloop kan iedereen direct aan de slag en concrete stappen zetten.

Aanmelden
Het webinar wordt georganiseerd op dinsdag 9 februari, woensdag 10 februari en donderdag 11 februari, van 19.30 tot 21.00 uur. Er zijn per avond maximaal 25 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via de website.


achterhoekinbeweging.nl


Uitgeverij Hermans ontvangt 1500 euro vanuit Cultuurfonds Gelderland

BRONCKHORST/HENGELO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 294 projecten ondersteund. Daarmee werd er 811.766 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. In het afgelopen kwartaal kregen 53 nieuwe projecten een bijdrage toegekend door het Cultuurfonds. In de gemeente Bronckhorst heeft Uitgeverij Hermans 1.500 euro toegewezen gekregen voor de publicatie van 'Zutphen Popmuziek' door H. Leushuis.

Nieuwe aanvragen
In 2021 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor was 18 januari 2021. Later in het jaar zijn nog drie verdeelrondes, namelijk op 19 april, 12 juli en 11 oktober. Op onderstaande website staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.


www.cultuurfonds.nl/gelderland