Sinds begin dit jaar zijn er door De Snoekbaars borden geplaatst bij de visvijver aan de Larenseweg. Foto's: PR

Sinds begin dit jaar zijn er door De Snoekbaars borden geplaatst bij de visvijver aan de Larenseweg. Foto's: PR  

Er mag weer gevist worden in de visvijver aan de Larenseweg

Vordense hengelsport- vereniging De Snoekbaars komt tot nieuwe overeenkomst met eigenaar

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het bestuur van de Vordense Hengel Sport Vereniging (HSV) De Snoekbaars is zeer verheugd dat er vanaf begin dit jaar weer gevist mag worden door haar leden in de vijver aan de Larenseweg in Vorden.

Sinds begin 2019 kon er niet meer gevist worden in de vijver. HSV De Snoekbaars en de eigenaar van de vijver, de heer J. Thate uit Leuvenheim, konden twee jaar geleden het namelijk niet eens worden over een nieuwe overeenkomst. Maar het bestuur van De Snoekbaars is eind vorig jaar met eigenaar Thate toch tot een nieuwe overeenkomst gekomen. Talloze jongeren uit Vorden en omgeving groeiden op aan het water dat al vele jaren vol met karpers zit. “Wij hopen dat we met deze vijver onze leden weer een mooi karperwater kunnen aanbieden. Er is inmiddels binnen onze hengelsportvereniging een vijverwerkgroep in het leven geroepen. Zij zullen onder meer ondersteuning bieden voor de controles, het onderhoud en het schoonhouden van het terrein”, zo verklaart secretaris Marcel Dekkers van De Snoekbaars. Bij het aangaan van de nieuwe overeenkomst met de eigenaar zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de vijver. Een groot aantal van deze afspraken zijn als regels opgenomen in de vijververgunning zoals het verplicht gebruiken van een onthakingsmat voor het welzijn van de vis, het verboden is om te nachtvissen, een verbod is voor open vuur en om er te barbecueën en er moet gebruik gemaakt worden van een voldoende groot schepnet van minimaal tachtig centimeter. Marcel Dekkers: “We vragen onze leden deze regels nadrukkelijk te respecteren zodat we nog heel lang met ons allen van deze vijver kunnen genieten.”

Vergunningen
Vergunningen (dag- en jaarvergunningen) om te vissen aan de Larenseweg zijn te koop bij Discus Dierenspeciaalzaak in Vorden. Dag- en jaarvergunningen zijn alleen te koop indien men in bezit is van een geldige VISpas. Een complete vispas inclusief de vijververgunning is uitsluitend digitaal verkrijgbaar via de website van De Snoekbaars: www.desnoekbaarsvorden.nl.

Ledenvergadering
Omdat de Covid-19 maatregelen tot zeker 10 februari duren zal de ledenjaarvergadering van De Snoekbaars, die gepland staat op 4 februari geen doorgang vinden. Zodra het kan zal HSV De Snoekbaars Vorden een nieuwe datum vaststellen. Zij hopen de leden dan in goede gezondheid op de ledenjaarvergadering te mogen begroeten.

 Een van de borden bij de visvijver. Foto: PR