Mooie tekeningen om nog een tijdje van na te genieten. Foto: PR

Mooie tekeningen om nog een tijdje van na te genieten. Foto: PR

Leo-jongeren toveren een lach op gezichten van bewoners De Hackforterhof

VORDEN - Een groepje vrijwilligers van de Leo Club Achterhoek heeft op een zaterdag in januari de bewoners van De Hackforterhof een geluksmomentje bezorgd. De jongeren maakten voor en samen met de bewoners mooie tekeningen op het raam en speelden boter kaas en eieren. Met deze actie toverden ze niet alleen een lach op de gezichten van de bewoners: ze genoten zelf ook volop. Present Bronckhorst bracht de jongeren met de ouderen in contact.

De jongeren van de Leo Club Achterhoek namen vorig jaar al contact op met Present met het aanbod dat ze graag samen een project wilden oppakken om kwetsbare mensen te ondersteunen. In eerste instantie wilden ze graag aan de slag bij iemand thuis, maar door de lockdown is dit nu niet mogelijk.

De projectcoördinator van Present dacht daarom samen met de jongeren na over een project dat wel mogelijk was en wat de jongeren ook leuk vonden om te doen. Het resultaat: een moment van aandacht voor en interactie met de bewoners van De Hackforterhof en een glimlach op de gezichten van ouderen èn jongeren.

Wie het ook leuk lijkt om iets te doen voor kwetsbare mensen met weinig netwerk, weinig financiële middelen en/of een chronische ziekte of beperking kan bij Present informeren naar de mogelijkheden. Contactpersoon is Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst. Zij is bereikbaar via tel. 06-15136687 en e-mail hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl. Meer informatie over Present op de website.


www.presentbronckhorst.nl

Het was ineens druk voor de ramen van De Hackforterhof. Foto: PR
Mooie tekeningen om nog een tijdje van na te genieten. Foto: PR