Een gigantische berg afval naast de containers bij de milieustraat op Hoetinkhof. Eigen foto

Een gigantische berg afval naast de containers bij de milieustraat op Hoetinkhof. Eigen foto

Gemeente doe wat!

Afgelopen week was het weer zover. Een gigantische berg afval naast de containers bij de milieustraat op Hoetinkhof. Gelukkig werd dat nog dezelfde dag opgeruimd. Voor dat laatste alle lof natuurlijk.

Waar ik me over verbaas is niet dat dit soort vuilstort gebeurt. Helaas schijnt dat, hoe asociaal ook, inherent te zijn aan de steeds verder stijgende kosten van afvalverwerking voor onze burgers. Waar ik me vooral over verbaas, en boos over wordt, is die keurige afscheiding die om de vuilcontainers is geplaatst. Die afscheiding onttrekt deze vuilnisbelt natuurlijk mooi aan het oog van de paar bewoners van de grote villa’s die er 100 meter achter staan. Maar wat voor de bewoners van de rijtjeshuizen die er vlak tegenover staan, en voor de rest van de bewoners van Hoetinkhof, die hier dagelijks langskomen en regelmatig tegen deze vuilnisbelt aan moeten kijken? Had dat geld voor die afscheiding niet veel beter gebruikt kunnen worden voor een camerasysteem? De preventieve werking hiervan, en de mogelijkheid van opsporing van daders, zou ervoor kunnen zorgen dat álle bewoners hiervan verschoond zouden kunnen blijven. Blijkbaar weegt het belang van een paar villabewoners veel zwaarder dan het belang van de overige bewoners van deze wijk.

Graag wil ik de gemeente dan ook oproepen eindelijk eens passende maatregelen te gaan nemen tegen deze manier van vuilstorten, in plaats van een lapoplossing te bedenken die slechts voor een paar inwoners een oplossing biedt. En kom er dan niet mee aan dat een camerasysteem moeilijk ligt in het kader van de privacywet, want bij de rellen van de afgelopen weken mochten daders ook opgespoord worden aan de hand van camerabeelden en zelfs televisie-uitzendingen.

Dus gemeente, doe er wat aan!

Gerrit van Bemmel
Hoetinkhof 62
Vorden