V.l.n.r.  Anne Peters, Emma Bennink en Marlies Meenks met de drie uitgebroken paarden. Foto: Eigen foto

V.l.n.r.  Anne Peters, Emma Bennink en Marlies Meenks met de drie uitgebroken paarden. Foto: Eigen foto

Losgebroken paarden bij Medler op Ruurloseweg

MEDLER - Drie paarden zijn er zaterdag zonder kleerscheuren van afgekomen, nadat ze waren uitgebroken bij een boerderij aan de rand van het Medler tussen Vorden en Ruurlo. Ze renden slingerend over de Ruurloseweg, terwijl tal van automobilisten gewoon doorreden.

Anne Peters zag de dieren rond 11.30 uur over de weg rennen. Ze reed rustig achter de paarden aan, tot die het terrein van de touwtrekvereniging opliepen, aangetrokken door het malse gras. Toch waren de dieren nog erg gestrest en alert op de omgeving. Anne vertelt vol verbazing: "Wonderlijk en onvoorstelbaar dat vele automobilisten gewoon hard doorrijden met een gang van 80 km. Het is levensgevaarlijk en niet te voorspellen welke capriolen de paarden kunnen uithalen."

Inmiddels kwamen er enkele buurt bewoners bij en omstanders die op het fietspad stopten. De politie werd gebeld. Emma Bennink en buurtbewoonster Marlies Meenks kwamen snel te hulp met hondenriemen om de paarden te vangen.
Al snel had Marlies het eerste paard te pakken, waarna de andere twee nog een poging ondernamen richting de weg te vluchten. Maar met rust en tactiek konden de drie vrouwen, als een goed team, de paarden vasthouden. Toevallig kwamen de eigenaars, die nog van niets wisten, op hun mountainbike aanfietsen. Ze herkenden hun paarden, met leeftijden van 17, 20 en 26 jaar, uiteraard meteen. Nadat ze halsters met touwen hadden opgehaald konden de dieren veilig naar hun stal worden gebracht.
"Gelukkig is de paarden een ramp bespaard. Het zou vreselijk zijn als er ongelukken gebeuren door dit rondje Medler", aldus Emma Bennink.