De eerste voorbereidingen voor de aanleg van het kunstgrasveld zijn al gestart. Foto: PR

De eerste voorbereidingen voor de aanleg van het kunstgrasveld zijn al gestart. Foto: PR

‘Gele knop’ bij AH Grotenhuys bezorgt VV Vorden fraai bedrag

VORDEN - De 'gele knop' op het statiegeldapparaat van AH Grotenhuys heeft voetbalvereniging Vorden het prachtige bedrag van 1500 euro opgeleverd voor het kunstgrasveld. Vorige week zondag was de laatste dag van de verkoopactie van vierkante meters kunstgras. Björn Grotenhuys maakte toen het bedrag bekend waar de teller van de ‘gele knop’ na twee maanden op was blijven steken.

"Wij zijn zeer content met de actie van AH Grotenhuys, vooral ook omdat wij nog een maand langer dan in eerste instantie was afgesproken met de ‘gele knop’ verder mochten gaan. De traditionele flessenactie ging door de corona-omstandigheden namelijk niet door, en toen gaf Björn aan dat AH Grotenhuys ook de maand januari nog graag in het teken wilde zetten van de VV Vorden. Hartstikke mooi dus voor onze vereniging. Als dan uiteindelijk een dergelijk bedrag wordt overgemaakt mag je alleen maar heel dankbaar en tevreden zijn", zegt voorzitter Marc van der Linden.
"Aan deze statiegeldactie is ook te zien dat de gehele gemeenschap Vorden ons heeft ondersteund. Dat hadden we overigens ook al gemerkt aan het aantal donaties. Maar liefst 690 unieke gevers hebben online één of meerdere vierkante meters aangeschaft via ons online-kunstgrasveld. Dat komt neer op een gemiddeld bedrag van 130 euro per donatie. De actie wordt afgerond met de trekking van de verloting halverwege april 2021, want iedere donateur heeft automatisch per aangekochte m2 een lotnummer toebedeeld gekregen", aldus Van der Linden.
Het kunstgrasproject is afgelopen donderdag, 4 februari gestart en de eerste werkzaamheden zijn reeds verricht.