Derk Haank nieuwe toezichthouder Amphion Cultuurbedrijf

DOETINCHEM - Het nieuwe Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem heeft vanaf 15 maart een nieuwe voorzitter van haar Raad van Toezicht: ondernemer en Achterhoeker Derk Haank. Amphion Cultuurbedrijf is de ambitieuze samensmelting van Schouwburg Amphion, cultuurcentrum Gruitpoort en Muziekschool Oost-Gelderland. Het bestuur van Amphion Cultuurbedrijf is in handen van Charles Droste en Ester van de Haar.

De drie oorspronkelijke organisaties hebben er bewust voor gekozen om voor de Raad van Toezicht vanaf de start van het nieuwe cultuurbedrijf een nieuwe voorzitter te benoemen en niet een van de voorzitters of leden uit de oude organisaties. Derk Haank neemt deze rol met genoegen aan. Ook de bestuurders Droste en Van de Haar zijn blij met deze keuze: “Derk Haank heeft niet alleen een grote staat van dienst als CEO van Reed Elsevier en Springer en verschillende grote commissariaten zoals KPN en diverse uitgeverijen, hij is ook een echte Achterhoeker. Als voorzitter van de RvT van het Slingeland ziekenhuis maar zeker ook als voorzitter van de Graafschap heeft hij destijds laten zien dat ‘groot denken’ goed samen gaat met een hart voor de streek.”

Werving
Om de continuïteit van het toezicht vanuit de oude organisaties te borgen is er uit elke oude organisatie één lid benoemd. René van Gils, Francine Wijnbergen en Barbara Witteveen starten samen met Derk Haank als nieuwe Raad van Toezicht van Amphion Cultuurbedrijf. Op dit moment worden nog twee nieuwe leden geworven. Zie de website voor meer informatie.


amphion.nl