Volleybalsters van Volleybalvereniging Dash in actie tijdens de eerste Get-in-Dash-Beach-shape-workout. Foto: PR

Volleybalsters van Volleybalvereniging Dash in actie tijdens de eerste Get-in-Dash-Beach-shape-workout. Foto: PR

'Leuke training, maar ik voel nu al spierpijn'

Volleybalsters van Dash dolblij om weer samen te kunnen sporten

VORDEN - “Fijn om eindelijk weer wat samen te mogen doen." Dit was de enthousiaste reactie van een van de speelsters van volleybalvereniging Dash, die samen met achttien team- en verenigingsgenoten had meegedaan aan de eerste Get-in-Dash-Beach-shape-workout. De workout werd gegeven door Stefan en Britt van Indoor Sport Vorden. “Leuke training, ik voel nu al spierpijn”, merkte een andere volleybalster op.

“Een geweldige samenwerking met onze sponsor Indoor Sport Vorden van Dames1” vertelt voorzitter Rein Bruinsma.’ Wij hebben samen met Edwin Schooltink van sporthal ’t Jebbink een plan ingediend bij de gemeente om Beach volleybalvelden aan te leggen op het parkeerterrein van de sporthal. De toestemming is binnen en de velden liggen er in april.”

“Maar we hebben vier maanden stilgelegen qua volleybaltraining. Dus om in april fit op het veld te kunnen staan hebben wij samen met Indoor Sport Vorden voor de maand maart een programma opgezet, waarbij alle leden onder de 27 jaar de gelegenheid krijgen eenmaal per week in de buitenlucht een uur lang helemaal stuk te gaan. Want de jumping jacks, de squats, knieheffen, bloksprongen en het lijnenspel zorgen ervoor, dat er stevig aan de conditie wordt gewerkt."

Online
"Voor de 27-plussers hebben wij een online programma. Hiervoor werken wij samen met ROBUFit. Robin Uenk van ROBUFit verzorgt voor hen iedere dinsdag en donderdag een online High Intensity interval training. Wij kunnen er dus van uitgaan, dat onze leden straks met een goede basis weer op het beachvolleybalveld staan”, aldus voorzitter Bruinsma.
Bij de eerste training van afgelopen donderdag vonden de volleybalsters het geweldig om elkaar weer te zien. Onder leiding van de ervaren trainers Stefan en Britt was er een uur lang focus en concentratie, waardoor het al snel stiller werd. Maar het programma met gevarieerde oefeningen beviel bij de volleybalsters goed. "Leuke oefeningen, uiteraard erg pittig, vooral na maanden niks te hebben gedaan”, “Leuk om met elkaar weer iets te doen. Gevarieerde oefeningen', waren enkele van de reacties.

Alpe d'Huzes
"Wat de samenwerking helemaal bijzonder maakt is dat Gerdien en Jaap van Indoor Sport Vorden gevraagd hebben of wij als volleybalvereniging een donatie willen doen aan de Alpe d'Huzes-actie van Erik Bouwmeester", vertelt Bruinsma. "Wij weten dat sportscholen hard getroffen worden door de coronacrisis en als ze dat antwoorden op onze vraag wat de kosten zijn, dan vind ik dat een mooi gebaar."