Scott Deroue werd in 2020 nog tweede in het WK Supersport 300. Foto: Henk Teerink
Scott Deroue werd in 2020 nog tweede in het WK Supersport 300. Foto: Henk Teerink

Hamove clublid Scott Deroue hangt helm aan de wilgen

VORDEN/HENGELO - Na lang wikken en wegen heeft Scott Deroue, clublid van de Hamove besloten om te stoppen met racen. Een gebrek aan passende mogelijkheden om hogerop te komen in combinatie met Deroue’s motivatie zijn de voornaamste redenen voor dit besluit. De 25-jarige wegracecoureur kan terugkijken op een prachtige carrière van 18 jaar in de motorsport.

De laatste twee jaar werd hij vicewereldkampioen in de Supersport 300 klasse. Deroue reed een aantal races op de Varsselring in het begin van zijn carrière op een 125cc motor. Daarvoor bezocht hij Hengelo al met het rijden op de pocketbikes.

Scott Deroue begon op zevenjarige leeftijd met racen op een minibike. Na meerdere titels ging hij in 2009 rijden in de Molenaar NSF 100 Cup, waar hij gelijk kampioen werd. In het 125cc team van Jan Bakker Auto’s leerde hij racen op de grote circuits, wat vervolgens resulteerde in drie mooie seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup met een tweede plaats in het kampioenschap in 2012 als beste resultaat. In het 2014 reed Deroue in de Grand Prix voor RW Racing GP.

Vervolgens ging hij in 2015 rijden in het Britste Moto3 kampioenschap, waar hij voor het Redline KTM-team de titel pakte. Daaropvolgend reed Deroue nog een jaar in de BSB Superstock 600 klasse, voordat hij de eerste twee races van het nieuwe World Supersport 300 kampioenschap wist te winnen in 2017. Deroue reed in totaal vier seizoenen in de WK Supersport 300 categorie en alle jaren voor MTM Kawasaki. Op de Kawasaki was hij zeer succesvol in het WK met zes overwinningen en twintig podiumplaatsen. Hij eindigde ieder jaar in de top drie van het kampioenschap, waaronder de laatste twee jaar als vicewereldkampioen.

Deze winter heeft Deroue al zijn opties voor het seizoen 2021 afgewogen en kwam uiteindelijk tot de conclusie om te stoppen met racen. Een combinatie van een gebrek aan uitzicht vanwege de financiële mogelijkheden om de overstap te maken naar bijvoorbeeld de WK Supersport 600 klasse en een gebrek aan motivatie om op dezelfde voet door te gaan, liggen ten grondslag aan Deroue’s keuze om zijn helm aan de wilgen te hangen.

Scott Deroue: “Het was zeker geen gemakkelijke beslissing om te stoppen met racen, maar ik denk dat het wel voor mij de beste keuze is. Ik wil iedereen bedanken die in de afgelopen 18 jaar mij op wat voor manier dan ook heeft geholpen. Ik wil alle teams waarvoor ik heb gereden, Jan Bakker Auto’s, Red Bull MotoGP Rookies Cup, RW Racing GP, Redline KTM, Tsingtao MV Agusta en MTM Kawasaki, enorm bedanken voor een geweldige tijd. Het is nu tijd voor wat anders. Ik ga jullie zeker nog wel zien op de circuits, maar dan niet meer als actief coureur. Enorm bedankt allemaal en tot ziens!”