Bestuurscolumn

BRONCKHORST – Voor het eerst in het bestaan van de BKB is het niet mogelijk geweest een Algemene Ledenvergadering te organiseren begin januari. De leden zijn dan ook per e-mail geïnformeerd over de aspirant en verkiesbare bestuursleden en de stemming hierover heeft per e-mail plaatsgevonden. Op een nog nader te bepalen tijdstip zal er alsnog een Algemene Ledenvergadering worden georganiseerd waarin het bestuur verantwoording zal afleggen over gedane zaken van het afgelopen jaar en de leden kunnen dan hierop actief reageren.

Op 19 januari 2021 sloot de termijn waarop leden een reactie konden geven op de kandidaat bestuursleden die per e-mail zijn voorgesteld. Hierop heeft het bestuur alleen maar positieve berichten ontvangen. Per 1 februari zijn Rianne van der Wal, Marcel Kasteleijn, Gerrit Onstenk en Rianne van Daalen dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De inschrijving van Roy Wolbrink is per 1 februari bij de Kamer van Koophandel aangepast in: Penningmeester. Met al dit goede nieuws heeft de BKB ook nog een vacature voor de functie van voorzitter. Tips wie het bestuur voor deze functie kan benaderen of zelf geïnteresseerd? Aarzel dan ook alsjeblieft niet en neem contact op met Hennie Hebbink via secretariaat@bkbronckhorst en zij legt graag de verbinding met Pieter Gerrits die momenteel het voorzitterschap ad interim invult. Pieter wil graag virtueel een kopje koffie drinken met een geïnteresseerde en praat hem of haar in 30 minuten helemaal bij over de verwachtingen. Daag jezelf uit en kijk rond in je netwerk!

Bestuursleden en leden van de activiteitencommissie hebben de afgelopen weken een belronde gemaakt langs de leden en bijna alle leden persoonlijk gesproken. Het doel van de belronde? Warme belangstelling tonen richting de leden en informeren hoe het gaat met de bedrijven in de regio en hun personeel. Dit heeft mooie gesprekken opgeleverd en waardevolle informatie. Bepaalde sectoren hebben geen last van terugloop in omzet, dat was fijn om te horen. Echter de detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening hebben het een stuk zwaarder.

Ben je als ondernemer in de gemeente Bronckhorst, naar aanleiding van deze update, nieuwsgierig naar de BKB en haar leden? Meld je dan alvast aan voor één van de bijeenkomsten die over hopelijk niet al te lange tijd weer georganiseerd gaan worden en kom een keer proefdraaien! De activiteitencommissie verheugt zich hierop, net als het bestuur.

Met ondernemende groet,
Het bestuur van de Bedrijven Kring Bronckhorst