Jan-Willem Harmsen (r.) en de medewerkers van onlineverf.nl. Foto: Liesbeth Spaansen

Jan-Willem Harmsen (r.) en de medewerkers van onlineverf.nl. Foto: Liesbeth Spaansen

Van inpaktafel naar logistiek centrum

BRONCKHORST/HENGELO – “Na de groei de afgelopen jaren van onze online verfwinkel, kreeg het online winkelen een enorme boost in 2020, vanwege corona. Bouwmarkten en winkels waren gesloten, maar de webshop mocht open blijven”, vertelt Jan-Willem Harmsen. Op 25 februari is het nieuwe logistieke centrum in Hengelo Gld. open gegaan. “Op deze verhuisdag zijn rond 15.00 uur de eerste bestellingen van de nieuwe rollenbanen gerold.”

Door Liesbeth Spaansen

Het idee om online verf te gaan verkopen dateert uit 2012 en in 2013 was onlineverf.nl al een feit. In de loop der jaren groeide deze tak van Harmsen in Hengelo uit tot een volwaardig en zelfstandig bedrijf. “Bizar hoe snel dat is gegaan. Vier jaar geleden stonden we nog een klein aantal bestellingen op een werktafel in te pakken midden in de werkplaats van het schildersbedrijf. Al snel was de ruimte te klein en waren snellere en meer mengmachines nodig.”
In het nieuwe pand zijn de processen verbeterd. Orderpikkers brengen de bestellingen in kratjes naar de banen waar de bestellingen overheen rollen. Eén voor kant en klare producten en drie voor bestellingen op kleur, die langs de meng- en schudmachine lopen. Daarna worden de blikken, aangevuld met bestelde nonpaint producten zoals kwasten en rollers, met gerecycled papier stevig in dozen vastgezet.
Jan-Willem is trots op waar het bedrijf nu staat. “Ik heb twee compagnons die ik al kende vanuit ons eerdere ThuisIn-concept, waar we met onze fysieke winkel twee jaar bij waren aangesloten. Mark Brouwer is de contactpersoon bij alle deelnemende servicepunten en Hugo Eijkelkamp is verantwoordelijk voor de inkoop. Hij komt op voor de belangen van onze dertien servicepunten en webshop op het gebied van inkoop en voorwaarden. Tevens zijn zij verantwoordelijk voor de werkzaamheden die vanuit Goor georganiseerd worden. Daar werken circa twintig werknemers aan onder andere online marketing, grafische vormgeving en ondersteuning van de servicepunten.”
De fysieke winkel aan de Zelhemseweg is sinds twee jaar omgetoverd tot eerste servicepunt conceptstore van de franchiseformule van Onlineverf.nl. Hier vind je volop inspiratie en een ruime voorraad aan verf, maar ook een grote collectie behang van alle grote merken.

Om een logistiek centrum te kunnen bouwen werd een stuk grond op het industrieterrein aan de Winkelskamp in Hengelo gekocht. “Alle voorraad staat er nu en we werken er in. Alle veertig collega’s hebben na ruim twee weken hun plekje gevonden.”
In het pand is een warmtepomp geïnstalleerd die zorgt voor koeling en verwarming door middel van grondboringen. Het pand zal na het aanleggen van zonnepanelen compleet energieneutraal zijn.

Belang van de BKB
Via het schildersbedrijf van zijn ouders (en inmiddels van broer Jeroen Harmsen) was Jan-Willem al lid van de Bedrijven Kring Bronckhorst. "Het is ook voor jonge deelnemers, dus ik ben met mijn moeder meegegaan die ook in de activiteitencommissie zit. Nu ben ik lid met onlineverf.nl. We willen lokaal betrokken blijven. Alle collega's komen uit de buurt én we zitten natuurlijk in het mooie Hengelo gevestigd.”
Vooral de bijeenkomsten spreken Jan-Willem aan. "Je leert er mensen met andere disciplines kennen. Juist die diversiteit in bedrijven is leuk; industrie, retail, éénpitters en grote spelers. Elkaar spreken en iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om, als het weer mag, hier een bijeenkomst en opening te laten plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom om te zien wat we hier doen.”