De voortgang van de aanleg van het kunstgrasveld is enorm en de komende week zal het nog weer verder gaan. Foto: Johan Bolink

De voortgang van de aanleg van het kunstgrasveld is enorm en de komende week zal het nog weer verder gaan. Foto: Johan Bolink

In twee dagen was de zandvlakte bij VV Vorden groen

‘Goede voorbereiding is het halve werk’: aanleg kunstgrasveld vordert gestaag

VORDEN - Zo is er vijf weken lang niets anders te zien dan af en aanrijdende vrachtwagens en een zandvlakte. En dan ineens is het in twee dagen tijd helemaal groen. Het nieuwe kunstgrasveld bij VV Vorden begint erop te lijken.

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. Dat wordt vaak gezegd als het bij een (bouw)project lang duurt voor de contouren zichtbaar zijn. Pas op het moment dat het eindresultaat ineens heel snel in beeld komt, wordt dit gezegde bewaarheid en weten we allemaal dat die eerste (voorbereidende) fase belangrijker is dan menigeen denkt.
Dat gold natuurlijk ook het project van het kunstgrasveld van voetbalvereniging Vorden op sportpark ‘t Grote Veld aan de Oude Zutphenseweg. In de afgelopen vijf weken kwam de ene vrachtwagen met zand na de andere aanrijden. Er werden maar liefst drie ‘onderlagen’ met zand en granulaat aangebracht. Verder werden betonranden gelegd en ‘bandjes’ geplaatst. En velen dachten: wanneer zie ik nu eens iets wat op een voetbalveld lijkt in plaats van een grote bouwput vol zand?

Fundament
Dat moment kwam vorige week vrijdag en zaterdag, toen door de goede voorbereidingen, de juiste onderlaag, het prima fundament en het vele werk van de vaste vrijwilligers rondom het veld de groene kunstgrasmat eindelijk kon worden uitgerold. Ook werden door de vrijwilligers de tegels rondom het ‘derde veld’ gelegd. Tenslotte werd vrijdag aan de zijkant van het terras van de kantine een fraaie overkapping geplaatst door de sponsors Pierik Zonwering en Bouwbedrijf Visser.
Op de eerste ‘vrijwillige zaterdag’ waren 22 leden en overige vrijwilligers al vanaf 9 uur in de weer. Zij werden ingedeeld in vier groepen van negen. Twee groepen gingen tegels leggen, één groep ‘plaatste bandjes’ en één groep ontdeed de dug-outs en lichtmasten van roest. Zeven jongens van de JO19-1 hielpen met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden van diverse tenten.
Intussen waren de medewerkers van Rolugro alweer aan de slag om de kunstgrasmatten van vier meter breed uit te rollen op het nieuwe veld en te ‘lassen’, een klus waar ze op vrijdag al mee waren begonnen. Op de heerlijk zonnige zaterdag hadden de vrijwilligers bij hun eigen klussen constant een fraai uitzicht op het steeds meer vorm en kleur krijgende kunstgrasveld.

Veel werk
Er is ontzettend veel werk verricht in de afgelopen week maar het is nog niet klaar. Maandag werd de laatste mat gelegd en kwamen de lijnen op het veld te staan. Dinsdag en woensdag wordt er 1,5 ton zand op gebracht en daar bovenop de korrels. Tevens vindt deze week de aanleg van het pannaveldje plaats.
Komende zaterdag (27 maart) gaat de vrijwilligersploeg weer verder met stenen leggen en het schoonmaken van de drie laatste lichtmasten aan de kant van het zwembad en wordt er een begin gemaakt met het plaatsen van de ballenvangers aan de lange zijde van het kunstgrasveld op de grens met het zwembad. Maar de aanblik van het fraaie groen houdt iedereen enthousiast.