Deze lammetjes liggen lekker tegen hun moeder aan. Foto: PR

Deze lammetjes liggen lekker tegen hun moeder aan. Foto: PR

Lammetjesweek bij De Belhamel: kijken, luisteren en knutselen

WARNSVELD - Bij schaapskudde De Belhamel valt in deze tijd van het jaar gewoonlijk lammetjesdag. Na de lammertijd kunnen de mensen uit de omgeving kennismaken met het werk en de beleving van de herders. Zo’n dag bestaat normaal uit meerdere activiteiten, zoals schminken, knutselen, een demonstratie schapen drijven, lammetjes kijken en natuurlijk een klein marktje met drinken en lekkere hapjes.

Dit jaar wordt de traditionele lammetjesdag zelfs een hele lammetjesweek. Noodgedwongen digitaal, vanwege de coronaperikelen. Geen fysieke aanwezigheid dus, maar de herders vonden dat geen reden om dan maar niets te doen. Zij hebben heel veel bedacht om toch de schaapbeleving en het lammetjesgevoel mee te geven. Dus wel beeld, geluid maar helaas niet de geur.
Zondag 21 maart was de officiële start van de lente. Bij uitstek het seizoen van nieuw leven en de lammetjes. Daarom hebben de herders deze week (van 22 tot 28 maart) omgedoopt tot ‘De Belhamel Lammetjesweek’. Op zowel de website als de facebookpagina van Schaapskudde de Belhamel is er elke dag iets te doen. Een lammetjesweek met allerlei weetjes, knutselmiddag, fitness, quiz, kijken naar een geboorte en een demonstratie schapen drijven. Daarbij kunnen de kijkers ook kennismaken met een deel van het team.
Om deze week voor te bereiden heeft een groot aantal mensen zich flink ingespannen. Al wekenlang zijn de medewerkers in de ban van opnames maken, bloopers voorkomen en zich afvragen of het gaat aanslaan. De Belhamel is dan ook erg benieuwd naar de reacties op de lammetjesweek. Het is natuurlijk, naast alle activiteiten, ook nog steeds mogelijk om een lammetje te sponsoren.


schaapskudde debelhamel.nl