Remonstranten verzorgen landelijke Paasdienst vanuit Vorden

VORDEN - Dit jaar is de Remonstrantse Gemeente Lochem-Zutphen gevraagd om de Paasdienst voor de Landelijke Remonstranten vorm te geven. Daar is met met veel plezier ‘ja' op gezegd. De hele viering speelt zich af rond het Paasverhaal zoals dat in het evangelie van Johannes overgeleverd wordt.

Dit keer komt Maria Magdalena aan het woord in een monoloog als zij terugblikt op haar tijd met Jezus: ‘Hoe ik van hem moet houden, weet ik nog steeds niet'. De opnames zijn gemaakt op een bijzondere locatie: de wijngaard van Wijngoed Kranenburg in Vorden. Daar bevindt zich ook een unieke replica van een Italiaanse kegelbaan.

Jaap Bax en Marianne Weenink organiseerden en maakten de muziek, waaraan verder meewerkten: Rien Wulffraat (piano), Herman Marcus (hobo), Jan van Voorst (bariton), Ellen Klomp (alt), Nan Pluymackers (regie en organisatie), ds. Alleke Wieringa (voorganger, teksten en storyboard) en Ingeborg ten Hoopen (tekst gedicht). Een aantal gemeenteleden als figuranten.        

Benieuwd hoe het er uit ziet? Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feest op Paasmorgen 4 april mee te beleven via de link op de website van de Landelijke Remonstranten.


www.remonstranten.nl