Kunst4daagse Bronckhorst schuift nóg een jaar op, naar 2022. Beeld: K4D

Kunst4daagse Bronckhorst schuift nóg een jaar op, naar 2022. Beeld: K4D

Kunst4daagse Bronckhorst schuift nóg een jaar op

Coronavirus blijft iedereen achtervolgen

BRONCKHORST – Namens de Werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst heeft Han van Oosterbos alle aangemelde deelnemers van dit kunstevenement onlangs opnieuw een mail gestuurd. Helaas was dit slecht nieuws, want begin april moest alsnog worden besloten om de Kunst4daage Bronckhorst 2021 af te gelasten. Dat is een uiterst pijnlijk besluit.

Op 6 april heeft de werkgroep in een digitale vergadering - rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de coronamaatregelen van de overheid - helaas moeten besluiten dat de voorwaarden niet aanwezig zijn om dit mooie kunstevenement doorgang te laten vinden. Zij vindt het op de eerste plaats een teleurstelling voor de deelnemers, omdat zij al moeite hadden gedaan om zich aan te melden als deelnemer, foto’s te selecteren en tekst aan te leveren. Op de tweede plaats erg jammer nu er geen mogelijkheid is bezoekers op een ontspannen manier kennis te laten maken met hun werk.

De werkgroep moet echter vaststellen dat, hoewel de coronamoeheid toeneemt en misschien binnenkort enige verlichting van de maatregelen mogelijk aanstaande is, er moreel en wettelijk nog te veel haken en ogen in de weg zitten het evenement door te laten gaan.

Moreel
De werkgroep wil kunstenaars en bezoekers niet in een situatie (meerdere tot veel bezoekers per dag in relatief kleine ruimten als huiskamers en ateliers) brengen waarin de kans op besmetting aanwezig is. Als basisregels tegen de verspreiding van besmetting gelden nog altijd: één persoon per dag ontvangen, drukte vermijden, zoveel mogelijk thuisblijven, zo min mogelijk andere mensen ontmoeten.

Wettelijk
Evenementen zullen naar verwachting nog wel even (tot 1 juli) verboden blijven. Er worden hooguit proeven genomen met toelating op vertoon van testresultaat. In het geval de expositieruimten als presentatie-instelling worden beschouwd, dienen bezoekers vooraf een afspraak te maken en mogen de kunstenaars over het algemeen slechts één bezoeker per keer ontvangen. Gezien de opzet van de Kunst4daagse geen werkbaar idee.

Graag willen de werkgroepleden de deelnemers bedanken voor de bereidheid hun naam te verbinden aan de kunst4daagse Bronckhorst. De foto’s van het werk en de contactgegevens van de deelnemers die in 2021 zouden exposeren, zullen op de website blijven staan. De werkgroep hoopt volgend jaar – drie keer is scheepsrecht – de deelnemers te mogen begroeten.


www.kunst4daagse bronckhorst.nl