Bezoek de zesduizend vierkante meter grote demonstratietuin. Foto: PR

Bezoek de zesduizend vierkante meter grote demonstratietuin. Foto: PR

Inspiratie opdoen bij het Bijen Educatiecentrum

VORDEN - Op zaterdag 5 juni van 10.00 tot 15.00 uur is de zesduizend vierkante meter grote demonstratietuin geopend van het Bijen Educatiecentrum aan de Lindeseweg 2 in Vorden.

Wel eens een bijenhotel van dichtbij bekeken en hoe metselbijen af- en aanvliegen of een koekoekshommel gezien? In deze tuin komen vele soorten wilde bijen voor. Deze soorten zijn minder bekend dan de honingbij maar net zo belangrijk voor de bestuiving van (wilde) planten. Naast de prachtige vaste plantenborders en bloemenweides vol met bij-vriendelijke bloemen zijn er bijenhotels, bijenkast en een hangkorf te bekijken. Met behulp van een tuinengids met alle plantennamen, kunt u er inspiratie opdoen om uw eigen tuin bij-vriendelijk te maken. En er zijn leuke prijzen te winnen door mee te doen aan de Bijenquiz!

Vragen over bijen? In de informatiestand beantwoorden de medewerkers van het Bijen Educatiecentrum ze graag. Tevens zijn er allerlei boeken, zoekkaarten en kweektuintjes te koop. Bij mooi weer is het terras geopend waar koffie/thee met wat lekkers wordt geserveerd. Een bezoek aan deze tuin is mooi te combineren met een wandeltocht of fietstocht door Landgoed de Kieftskamp.

Vanwege de RIVM maatregelen is aanmelding noodzakelijk. Dit kan via de website.


bijenstichting.nl/open-tuinendag-2021

0575-469832

info@bijenstichting.nl

Insectenhotel. Foto: PR
In de tuin komen vele soorten wilde bijen voor. Foto: PR