Paul Stortelder bij Wopereis Agrarische Systemen & Melksystemen BV aan de Gildenstraat in Doetinchem, waar de medewerkers van Barendsen aan de slag gaan. Foto: Liesbeth Spaansen
Paul Stortelder bij Wopereis Agrarische Systemen & Melksystemen BV aan de Gildenstraat in Doetinchem, waar de medewerkers van Barendsen aan de slag gaan. Foto: Liesbeth Spaansen

Bij Wopereis staat staal op nummer één

DOETINCHEM/VORDEN – Bij de Wopereis Groep, een bedrijf met vijf vestigingen in Doetinchem, een vestiging in Steenderen en een vestiging in Staphorst, staat staal op nummer één. Wopereis levert staalconstructies, stalinrichtingen, melksystemen, opslag- en afdeksystemen, PV-installaties, biogassystemen, kunststof kozijnen en rvs-machinebouw. Door een recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden (BSV) heeft ze haar portfolio verder uitgebreid met de productie van (spil)trappen en balkon- en galerijhekken.

"Het Vordense bedrijf Barendsen Staaltechniek maakt per 1 april 2021 deel uit van de Wopereis Groep. Vanaf deze datum is Wopereis ook verantwoordelijk voor de opdrachten.” In overleg met de klanten streeft Wopereis Barendsen Staaltechniek, inmiddels de nieuwe naam, ernaar om zowel de lopende als de nieuwe orders tot volle tevredenheid van de klanten uit te voeren.
BSV, sinds 2001 gevestigd aan de Netwerkweg 3 in Vorden, kent een lange geschiedenis. Het bedrijf startte in 1802 als smederij en ging steeds over van vader op zoon. Henri Barendsen, in februari 2021 overleden aan darmkanker, vormde de zesde generatie. Ook een zevende generatie Barendsen is in aantocht. Alle drie de zonen van Henri hebben namelijk interesse in het werken met staal en zijn regelmatig in de Vordense werkplaats te vinden. Opvolging zou geen probleem zijn geweest. Helaas zijn ze allemaal nog te jong. Maar wie weet is er over tien jaar toch een zevende generatie Barendsen actief in de staaltechniek.

"Klanten herinneren zich Henri Barendsen als hét gezicht van Barendsen, hét aanspreekpunt. Hij was door zijn technisch inzicht in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier producten te maken van goede kwaliteit met een luxe uitstraling.”

De werkzaamheden en twaalf werknemers van BSV gaan op korte termijn verhuizen naar de Gildenstraat 1 in Doetinchem, waar Wopereis constructiewerkzaamheden voor onder andere de agrarische markt uitvoert. "De verhuizing is een bewuste keuze, omdat het pand van BSV gehuurd is en geen onderdeel uitmaakt van de overname”, zegt Paul Stortelder, CEO Wopereis Groep. “Interim-manager Ursula Ebbers benaderde mij of Wopereis interesse had in een overname, vanwege de voorkeur voor een kandidaat waarbij de werknemers van BSV in de Achterhoek kunnen blijven werken.”


www.wopereis.nl