Wethouder Willem Buunk. Foto: gemeente Bronckhorst
Wethouder Willem Buunk. Foto: gemeente Bronckhorst Roeban Kuiper

Column wethouder Willem Buunk | Tot slot!

De temperaturen gaan langzaam omhoog en het toeristenseizoen is weer van start gegaan. Hemelvaartsdag en het Pinksterweekend zijn net geweest. Veel huisjes in het hoogseizoen zijn inmiddels geboekt, bij campings staat de telefoon roodgloeiend en bij camperplaatsen zien we het gebruikelijke dagelijkse af en aan rijden weer. Dankzij het Corona openingsplan kan de sector eindelijk de blik vooruit richten en steeds meer de deuren openen. De nieuwe campagne voor het toerisme in onze gemeente kon daarom niet een meer passende leuze hebben:
Tot slot! In Bronckhorst.

Kastelen en landgoederen
De nieuwe campagne is het eerste resultaat van het nieuwe toerisme beleid dat vorig jaar door ondernemers, de toeristische platforms en de gemeente is opgesteld. De hoofdlijn van ons verhaal wordt gevormd door kastelen en landgoederen. Met hun tuinen, lanen, bossen en boerderijen zijn die het meest onderscheidende kenmerk voor ons deel van de Achterhoek. Dat verhaal gebruiken we om toeristen enthousiast te krijgen voor ons rijke aanbod voor een plezierige vrijetijdsbesteding.

Want toeristen komen niet alleen om kastelen en die 800 andere gemeentelijke en rijksmonumenten te zien. Ze komen ook voor de rust en ruimte die ons Bronckhorster landschap biedt. Voor onze sfeervolle dorpen en gastvrije restaurants. En om te wandelen, paardrijden of wielrennen en al die andere activiteiten van het gezonde buitenleven.

Slingers
Te veel om te vertellen zo lijkt het wel. En daarom is die campagne bedacht. Opnieuw zijn ondernemers, de toeristische platforms en de gemeente bij elkaar gekomen, deze keer in de fabriek waar ze zo goed een Feest kunnen organiseren. Met de leus, het beeldmerk en allerlei materialen en hulpmiddelen kan iedereen zelf aan de slag. Want net als in het gewone leven, komt het er in de toeristische sector op neer dat we wel zelf de slingers moeten ophangen om er een feestje van te maken. En samen is dat leuker.

Doet u ook mee?
Met Tot slot! In Bronckhorst is een platform gecreƫerd waar toeristische ondernemers gezamenlijk een succesvolle campagne vorm kunnen geven. Bijvoorbeeld door een gezamenlijk aanbod te ontwikkelen en aan de man te brengen. De eerste nieuwe arrangementen van verblijfshoreca en organisatoren van activiteiten komen al van de grond. Het is een ongelofelijk lastig jaar geweest voor de horeca en de toeristische sector. Maar nu kunnen we met elkaar zeggen: het komt weer goed en het is hier fantastisch. Dus graag:

Tot slot! In Bronckhorst.

Afbeelding