Thijs Peeters 6e bij Dutch Superbike 1000. Foto: Henk Teerink

Regionale coureurs in de top tien I.D.C. Assen

HENGELO - Afgelopen zaterdag stond de eerste race om het I.D.C. (Internationaal Dutch Championship) op het programma op het TT Circuit Assen. Ricardo Brink was iedereen te snel af in de klasse Dutch Superbike 1000. Twee weken geleden was hij gevallen op het circuit van Oschersleben. Ondanks de pijn reed hij een geweldige eerste race van het seizoen. De start was iets minder maar binnen een ronde had hij de kop te pakken en stond die niet meer af. Vasco van der Valk wist een tweede plaats te scoren, terwijl Frank Nieman het duel met Danny van der Sluis om de laatste podiumplaats in zijn voordeel wist te beslechten.

Een aantal Hamove leden en regionale rijders reden ook hun eerste race van het seizoen in Assen. In de door Ricardo Brink gewonnen race pakten een viertal regionale coureurs de nodige punten voor het kampioenschap. Thijs Peeters pakte een mooie 6de plaats en Jolanda van Westerns, Toine Gierkink en Bas Leneman werden respectievelijk 9de, 10de en 12de. Het viertal was tevreden met de uitslag van de eerste race van het seizoen. Glenn van Straalen was de snelste man in de Dutch Supersport 600. Hij reed een goede race en liet zijn concurrenten in deze klasse ver achter zich. De Lentink Sports Racing rijders Colin Velthuizen en Jeroen Hilster werden 2de en 3de in deze categorie.

Eddie de Boer wist met een enorme voorsprong de klasse Dutch ProClass 600 te winnen. Hessel Lubbers uit Hengelo Gld werd keurig 8ste en Kees Pater uitkomend voor Bikkel Motorsport werd 20ste. Niels Bikkel werd 30ste in de Dutch ProClass 1000. Niet zijn beste resultaat maar hij had een leuke dag gehad en ondanks zijn lage klassering lekker gereden. De winst ging naar Collin Nuijens. De volgende race om het I.D.C. kampioenschap wordt gereden in het weekend van 19 en 20 juni op het Duitse circuit van Oschersleben.

Het Performance Racing uit Hengelo Gld van Tonnie en Arno Wassink trainde met hun rijders Jorn Hamberg, Ilja caljouw en Virgil-Amber Boerman afgelopen week een aantal dagen op het TT Circuit van Assen. Ze konden de nodige kilometers afleggen onder goede omstandigheden. Het team zal nog een aantal trainingen doen en gaat ook een wedstrijd om het I.D.C. kampioenschap rijden ter voorbereiding va het aankomende I.R.R.C. kampioenschap. Deze zal naar grote waarschijnlijkheid beginnen in het weekend van 23 t/m 25 juli op het prachtige circuit van stratencircuit Chimay Belgiƫ.