Kunstbus Vorden kijkt alvast weer naar de mogelijkheden

Algemeen

VORDEN - Kunstbus Vorden brengt cultuurliefhebbers naar schouwburg, theater of museum. Kunstbus Vorden helpt hiermee onder andere minder mobiele mensen, mensen met een vervoersprobleem en mensen die het gezellig vinden gezamenlijk naar en van een voorstelling of museum te reizen. Ophalen en terugbrengen gebeurt in Vorden en afhankelijk van deelname ook in de buurt van Vorden.

Kunstbus Vorden stelt normaliter, per seizoen, een programma samen waarop eenieder zich kan inschrijven. In de regel kan men inschrijven op circa vijf schouwburgvoorstellingen per seizoen. Daarnaast wordt er ook een bezoek aan een museum ingepland. De schouwburgvoorstellingen zijn meestal in de avond en een museumbezoek wordt meestal in een dag of een dagdeel gepland.

Met het uitbreken van het coronavirus vorig jaar zijn alle mogelijke culturele activiteiten stopgezet. Met de versoepelingen in het vooruitzicht, op moment van schrijven, is afgelopen week door de Kunstbus-commissie weer gekeken naar mogelijkheden. Het is nog te vroeg om alweer naar het volgende theaterseizoen te kijken. Daarmee heeft de Kunstbus-commissie besloten om einde dit jaar te kijken hoe de ontwikkelingen zijn voor programmering in de schouwburgen voor 2022.

Kunstbus-commissie Vorden bestaat uit Gerda Klein Geltink, Lieneke van Ruller, Germa ten Duis, Wiep Houtman en Rienk Legtenberg.

Onder voorbehoud van de corona-beperkingen en bij voldoende deelname heeft de Kunstbus-commissie het voornemen om op woensdag 22 september 2021 een middag te organiseren naar museum Schokland. Schokland is een ingepolderd eiland en ligt tussen Kampen en Emmeloord. In 1995 is het voormalig eiland Schokland met omgeving geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen historie van het eiland Schokland én wat voorafging. Met regelmaat organiseert het museum exposities op het gebied van geologie, archeologie, historie en kunst.

Men kan zich alvast opgeven via Germa (06-26370441 of pg.tenduis@planet.nl) en Wiep (06-37307437 of wiephv52@gmail.com. Voor meer informatie kan men via dezelfde gegevens contact opnemen.