Foto: PR
Foto: PR

ANWB Streetwise bij basisschool De Hoge Voorde

Algemeen

VORDEN - Op maandag 21 juni heeft ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma verzorgd bij basisschool De Hoge Voorde in Vorden. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Basisschool De Hoge Voorde vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast is er door ANWB Streetwise stevig ingezet op afleiding in het verkeer door smartphone gebruik. Leerlingen werden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag.

Voor elke groep was er een eigen verkeersprogramma:
- Toet toet (groep 1 en 2): Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
- Blik en klik (groep 3 en 4): Verdere behandeling van gevaarherkenning en veilig oversteken. Het veilig meerijden in de auto met autogordel en autostoeltje werd geoefend met een gele elektroauto.
- Hallo auto (groep 5 en 6): Afleiding in het verkeer maakte deel uit van deze les, evenals bewustwording van elektrisch (stil) verkeer. Kinderen namen plaats op de bijrijdersstoel van een lesauto en mochten zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop te ervaren.
- Trapvaardig (groep 7 en 8): Afleiding in het verkeer. Mobiel telefoon gebruik. Bewustwording van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Een positieve gedragsverandering op gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing middels een uitdagend fietsparcours.

Het was een ontzettend leuke, interessante en leerzame dag. ANWB Streetwise wordt grotendeels bekostigd vanuit de MVO-gedachte van de ANWB.

Foto: PR
Foto: PR