Jan Engels. Foto: PR
Jan Engels. Foto: PR

Jan Engels lijsttrekker D66 Bronckhorst
gemeenteraadsverkiezingen 2022

BRONCKHORST- Jan Engels is door de leden van de afdeling van D66-Bronckhorst gekozen tot lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Jan Engels (52) is sinds 2018 voorzitter van de fractie van D66. In de periode daarvoor was hij wethouder in het toenmalige college. Hij kent hierdoor de politiek zowel van de kant van de coalitie als van die van de oppositie.

Jan is getrouwd en heeft 3 zoons waarvan ook de laatste nu gaat studeren. Opgegroeid in Doetinchem heeft hij voor studie en werk de Achterhoek tijdelijk verlaten. Sinds 2003 woont hij met zijn gezin in Wichmond. Voor hij de politiek in ging was hij actief in het verenigingsleven. Van trainer/coach en scheidsrechter bij het volleybal, tot bestuurslid van de lokale basisschool en de harmonie. In zijn werk bij Klimaatverbond Nederland zet hij zijn eerder opgedane kennis en ervaring als bedrijfskundige in voor een duurzame, toekomstbestendige samenleving.
Jan: “Ik ben heel blij met mijn verkiezing en wil de leden die op mij hebben gestemd bedanken voor hun vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden hier in Bronckhorst een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Een toekomstbestendige samenleving vind ik erg belangrijk. In Nederland hebben we opnieuw uit te vinden hoe we ons tot elkaar verhouden, en welke rol de overheid daarin moet spelen. Daarom zet ik me onvermoeibaar in om onze inwoners meer zeggenschap te geven over hun leefomgeving. Voorbeelden daarvan zijn de moties rond een burgerbegroting en een burgerberaad die wij in deze periode hebben ingediend. Bronckhorst verdient een bestuur dat hier oog voor heeft en het roer durft om te gooien. Doorgaan op de oude voet helpt ons niet verder.”

D66 Bronckhorst heeft op dit moment 2 raadszetels en voert constructief oppositie. In lijn met de landelijke trend wil de partij volgend jaar duidelijk versterkt uit de verkiezingen komen.