Nieuwe bibliotheek in Vorden te treurig voor woorden

Op 5 juli om 15.00 uur wordt de nieuwe bibliotheek in Vorden 'feestelijk' geopend. Bent u er al geweest? Het is te treurig voor woorden. De bibliotheekmedewerker zit letterlijk op een caféstoel aan een cafétafel. Tussen de kasten met boeken staat een biljarttafel waar tijdens openingstijden op gespeeld wordt. De tijdschriftentafel is tevens de tafel van het buurtcentrum; gezellig lezen met een Hollandse meezinger op de achtergrond.

Ouderen komen niet meer, voor mijn oudste zoon (Ja! Een jongen van 13 die leest!) zijn er geen boeken meer, de prentenboeken kun je bijna niet bekijken, want vallen van de plank af (bakken, waar ze in horen, passen niet in de ruimte), een wandelwagen kan niet langs de kasten (te smal), en pas vooral op dat je niet struikelt voor de losse snoeren, ouderen die eerder de krant zaten te lezen, heeft de bibliotheekmedewerker niet meer gezien.

Ik schaam me, dat we anno nu een voorziening als de bibliotheek zo behandelen. Een digitaal informatievoorziening? Ontlezing tegengaan? Een taalpunt? Ontmoetingsplek voor ouderen en eenzamen? En meneer Blaauw, wethouder van cultuur, als u bezuinigt, doe het dan netjes. Laat de mensen niet in deze rommel zitten. Echt waar, burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst, schaam u!

Met vriendelijke groet,
M. Langberg, Vorden