Koen Hermans en Glenn Janssens in actie. Foto PR
Koen Hermans en Glenn Janssens in actie. Foto PR

Koen Hermans mag weer aan de bak

Nog veel onzekerheid over programma zijspancross

HENGELO - Op zaterdag 3 juli staat er eindelijk weer een zijspancrosswedstrijd op het programma. Op Circuit De Bargen in Oldebroek vindt dan de eerste ONK-race plaats. De gashendels kunnen weer open nadat de renners en hun zijspannen door corona noodgedwongen een jaar lang stilstonden. In Oldebroek mag ook weer publiek aanwezig zijn, zonder test of vaccinatiebewijs maar wel op anderhalve meter afstand.

De Hengeloër Koen Hermans is blij dat hij weer aan de bak mag, maar heeft veel twijfels over het komende seizoen.

“We hebben nog geen idee hoe het precies zal verlopen. Twee of drie ONK-wedstrijden, veel meer zal het niet zijn. En over de Grand Prix-wedstrijden is nog meer onzekerheid. Er staan nu zeven races op het programma, maar het is niet bekend hoe het gaat met reizen naar andere landen, of je wel in elk land terecht kunt, en onder welke voorwaarden. Voor een wereldtitel moeten minstens zes wedstrijden worden verreden, dus dan mag er niet veel meer worden afgelast. Wat mij betreft had de focus op volgend jaar gezet mogen worden om het dan goed te organiseren, dat was voor iedereen beter. Want je moet nu wel alles regelen met sponsoren, kleding, motor en werk, maar niemand weet wat er werkelijk doorgaat. Maar als op 1 augustus wel de eerste Grand Prix in Strassbessenbach wordt verreden zullen we er staan!”

Nadat de eerste versoepelingen werden ingevoerd, konden Koen en zijn Belgische bakkenist Glenn Janssens voor het eerst sinds acht maanden weer trainen.

"Dat was wel even wennen, maar viel niet tegen. Ik was fit gebleven met behulp van een personal trainer en had alleen wat spierpijn na de training. Ik was al lang blij dat we weer samen konden rijden en onze viertakt konden testen. Technisch hebben we in die periode zonder wedstrijden wel stappen gemaakt, omdat we nu de motor beter kunnen uitlezen en afstellen. Geen idee waar we nu staan ten opzichte van de concurrentie, maar de andere rijders hebben dezelfde problemen gehad dus we gaan het zien in Oldebroek. We gaan voor de winst!”