Cleo Vlogman en Timmy van Lingen op de trap naar hun zanglokaal in het Kulturhus. Foto: Aniek van Langen
Cleo Vlogman en Timmy van Lingen op de trap naar hun zanglokaal in het Kulturhus. Foto: Aniek van Langen

Iedereen kan leren zingen bij Zangschool Stemplezier

Algemeen

VORDEN – Timmy van Lingen en Cleo Vlogman zijn enthousiast en inspireren elkaar, zowel creatief als ondernemend. Zingen is hun passie en dat willen ze graag overbrengen aan anderen. Ze beginnen vanaf 1 september met hun Zangschool Stemplezier in het Kulturhus in Vorden. “Waar we groot zijn geworden, is de plek waar we gaan starten. De deuren staan voor iedereen open. Wij gaan met de leerlingen hard werken, omdat met veel inzet, inspanning en repeteervermogen iedereen kan leren zingen.”

Door Liesbeth Spaansen

Timmy van Lingen en Cleo Vlogman zijn geboren en getogen in Vorden. “Vorden is toe aan jonge ondernemers, het is de plek waar wij veel connecties hebben en onze expertise graag willen voortbrengen. We gaan bruisen”, daar zijn ze van overtuigd. Hun zangschool krijgt in het Cultureel centrum in Vorden, het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 een ruimte op de verdieping. “We geven zangles op de dinsdag, woensdag en donderdag.”

Timmy is een muzikale duizendpoot. Naast zangdocent bij Dansschool Vieberink is hij werkzaam in het basisonderwijs in Zutphen. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen zangcarrière. “In 2016 werd ik zesde in Idols en zing nu in de band X-Orchestra. Dit is een semi-professionele coverband uit de regio Lichtenvoorde, we geven mooie shows met dansbare muziek. Daarnaast zit ik nog in de The Dance Classic Showband. Vroeger zongen Cleo en ik in het groepje United. Dit was onze eerste muzikale ontmoeting samen.”
Cleo laat ook al sporen na in de muziekwereld. Zij is als zangdocente verbonden aan muziekschool TheBeatAcademy in Apeldoorn en geeft thuis privéles onder de naam CleoMusic. Cleo deed in 2019 mee aan The Voice of Holland en sinds kort ook in de X-Orchestra.

Met deze indrukwekkende staat van dienst gaan de twee een nieuw avontuur aan. “De geleerde specialisatie van zangtechnieken gaan we ook in onze eigen Zangschool Stemplezier toepassen”, laten zij enthousiast weten. Ze zetten breed in en sluiten het oprichten van een (jongeren)koor niet uit. “Er is in Vorden ook veel waarmee we als zangschool Stemplezier kunnen samenwerken, zoals het Vordens Mannenkoor, pop- en gospelkoren.” Het Kulturhus heeft een mooie zaal met een prachtig podium. “Daar kunnen we concerten gaan geven, daar werken we naar toe. We willen graag mensen letterlijk een podium kunnen bieden om te laten zien waar we hard aan hebben gewerkt.”

De beide zangdocenten zien graag leerlingen uit de hele omgeving zich bij hun zangschool aanmelden. Na een onderzoekje eerder hebben ze inmiddels begrepen dat er wel vraag naar is. “Voor wie wil vanaf 10, 11 jaar al. Alleen, als duo, of groep, alles is mogelijk. Jonger kan ook, daar maken we dan een apart groepje van om spelenderwijs te leren. Veel samen zingen, maar niet te technisch, maar wel de stem op een goede manier leren gebruiken. Plezier in zingen staat voorop.”
Verder zijn er plannen voor het geven van cursussen Cursus muziekplezier voor ouder en kind, geschikt voor minimaal tien kinderen, voor bijvoorbeeld zes weken aaneen. Ook staan workshops audities en performance op het programma.

Het Kulturhus Vorden is een centrale locatie en lekker in het centrum. “Jongeren kunnen op de fiets komen”, denken ze. “Wie zich aanmeld krijgt in de maand september een gratis proefles. Daarna is er de keus om per les te kiezen of een kaart voor tien lessen te nemen.”


www.stemplezier.nl