Schapen bij recreatie en kinderboerderij Feltsigt. Foto: PR

Schapen bij recreatie en kinderboerderij Feltsigt. Foto: PR

Feltsigt presenteert tijdens de oogstdagen agrarische bedrijven

BEKVELD - Het terrein van recreatie en kinderboerderij Feltsigt in Bekveld is op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus het toneel van twee evenementen. Naast de traditionele oogstdagen wordt daar het uitgestelde 'Beleef de boerderij' van april 2020 gehouden.

Tijdens dit weekend word de agrarische sector breed gepresenteerd aan het publiek. Dit wordt vormgegeven door een vijftal ringen met verschillende diersoorten, onder meer het paard, het schaap en de koe. Elke ring laat laagdrempelig zien wat een bepaalde diersoort inhoudt, wat het doel kan zijn van het dier en wat niet kan of niet wenselijk is. Met name is er veel plezier en spektakel te beleven.

De opvallendste 'diersoort', is de mens, ofwel specifieker de boer en boerin. Middels een 'sterkste boer'- en 'miss Boerin'- verkiezing van Bronckhorst krijgt deze ring gestalte. De deelnemende boerinnen en boeren vertegenwoordigen ieder een agrarisch bedrijf uit onze gemeente. Van biologische bedrijven tot dienstverlening en van akkerbouw- tot melkveebedrijven. Een zeer breed scala aan bedrijven die een gezicht krijgen door deze boerinnen en boeren (elk uit een van de vroegere Bronckhorster gemeentes) die strijden om de felbegeerde titels.

Nu al kan er digitaal gestemd worden op de favoriete boer of boerin via instagram, facebook en de website van Feltsigt. Bij elke kandidaat staat een profiel van wat dit bedrijf doet en in welke vorm en omvang. Dit geeft een inkijkje in de bedrijven voorafgaand aan het evenement. Uit alle stemmen die uitgebracht worden wordt een winnaar getrokken. Deze persoon kan een toepasselijke attentie tegemoet zien.

Tijdens dit weekend worden ook de traditionele oogstdagen gehouden. Er wordt flink uitgepakt met de aardappeloogst (ook met de hand) en daarnaast zal er worden gehooid met diverse technieken en methodes. Verder is er een oldtimer-trekkershow en het gras wordt gemaaid met de maaibalk. 

Last but not least zal er graan geoogst worden op vijf verschillende manieren inclusief het dorsen met onder meer de dorsmolen. Rondom het totale programma kan er worden genoten van live muziek en een hapje en drankje.


www.feltsigt.nl