Frank Lenderink genoot van de triatlon-trainingen in Hengelo. Foto: Alex Hendriks

Frank Lenderink genoot van de triatlon-trainingen in Hengelo. Foto: Alex Hendriks

Triatlon-alternatief in Hengelo smaakt naar meer

HENGELO - Helaas kon Stichting Triatlon Hengelo ook dit jaar geen triatlon organiseren vanwege corona. Om de fervente sporters een alternatief te bieden heeft de stichting een viertal triatlon-trainingen aangeboden, die goed werden ontvangen.

Op de zaterdagen 12, 19 en 26 juni en 3 juli konden triatleten hun conditie testen en verbeteren tijdens een coronaveilige training. Hiervoor moesten ze zich vooraf inschrijven. Voorzitter Jan Plekkenpol: “Een mooie kans voor sporters om op eigen gelegenheid een triatlon te trainen. Er waren afgelopen jaar weinig sportevenementen en het is fijn als je je conditie toch kunt bijhouden. Ook afwisseling van omgeving kan dan soms heel fijn zijn.” Met dank aan zwembad ’t Elderink dat ’s ochtend al vroeg beschikbaar was voor het eerste onderdeel van de training: banen zwemmen. Op het terrein naast het zwembad was ruimte voor de wissel, waarna de fiets- en looproute konden worden gevolgd. De deelnemers konden de routes vooraf als gpx-bestand downloaden en hielden hun eigen tijd bij. Uiteraard was gezorgd voor een gezonde snack en drinken.

“In totaal hebben we een dertigtal triatleten ontvangen. Een bescheiden opkomst, maar prima voor een eerste keer", aldus Jan Plekkenpol. 

Voor volgend 

jaar staat de 

triatlon 

gepland voor 

juni 2022 


"De deelnemers waren enthousiast over de organisatie en vonden het leuk om elkaar weer te ontmoeten. We zijn dan ook zeker van plan om volgend jaar, als we wél een triatlon kunnen organiseren, vooraf weer een training aan te bieden. Die triatlon staat gepland voor juni 2022, de training zou dan eind mei zijn. Dat kondigen we uiteraard nog aan.”

Alle informatie over de triatlon in Hengelo is te vinden op de website.


www.triatlonhengelo.nl