Erben Wennemars, Dennis Tenten en zijn zoontje Beau openden zaterdag gezamenlijk de vestiging van fitness-studio Fit+ in Vorden. Foto: Sander Grootendorst

Erben Wennemars, Dennis Tenten en zijn zoontje Beau openden zaterdag gezamenlijk de vestiging van fitness-studio Fit+ in Vorden. Foto: Sander Grootendorst

Erben Wennemars opent nieuwe fitness-studio

Algemeen

VORDEN - Ex-topschaatser Erben Wennemars en sportbedrijfsleider Dennis Tenten hebben zaterdag gezamenlijk de vestiging van fitness-studio Fit+ in Vorden geopend. Daarbij geholpen door Dennis’ zoontje Beau (2).

Door Sander Grootendorst

In deze twee zinnen is al een groot deel van het verhaal verteld: Tenten (30) is een telg van ‘Sport- en familiebedrijf’ Kei-Fit uit Lichtenvoorde. Diverse familieleden, onder wie echtgenote Christel en hun beide kinderen, waren bij de opening aanwezig. “Met jullie kennis en ervaring kunnen jullie van dit nieuwe concept echt iets maken”, zei Wennemars in zijn korte toespraak. Zijn aanwezigheid gaf aan dat voor Tenten en de mensen achter Fit+ krachttraining zeer serieus wordt genomen. Wennemars: “Het past helemaal bij mijn idee: ‘fit is het nieuwe rijk’. Ik ben de hele wereld over geweest, als sporter en laatst nog in Tokio als radioverslaggever. Mijn conclusie: we leven hier in een mooi welvarend land. Maar… als we één ding hebben geleerd van de coronacrisis is het wel het grote belang van gezondheid. Van de coronapatiënten in de ziekenhuizen had tachtig procent overgewicht. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, daar moet je aan werken. Best moeilijk, want de verleidingen – biertje, zak chips – zijn groot.”

Fit+ is dagelijks van 6.00 tot 23.00 uur geopend, je komt binnen met een QR-code. Binnen staan zo’n dertig apparaten. Keukentje en toilet zijn er; douches niet. Heb je een abonnement (als introductie 25 euro per jaar) kun je zo vaak komen trainen als je wilt en ook zo lang blijven als je wilt. Er is camerabeveiliging. Wie toch een persoonlijke coach wenst, kan die bijboeken. Wennemars, ambassadeur van de organisatie ‘Gezonde jeugd gezonde toekomst’ zei dat krachttraining zeker ook van belang is als je niet meer de jongste bent. “Als je spiermassa’s gaat verliezen, versnel je het proces van ouder worden.”

“Vroeger kocht ik hier after-shave, nu kom ik er sporten”, zei Harry, die zichzelf tot de ‘rijpere jeugd’ rekent. Hij doelde erop dat Fit+ aan de Zutphenseweg zijn intrek heeft genomen in het voormalige Etos-pand. Niet toevallig, legde Bart Verbeek, initiator van het Fit+-concept in Nederland, uit. “We vestigen ons bij voorkeur in het centrum van dorpen en hopen zo ook bij te dragen aan de leefbaarheid. Leegstand is er vaak een probleem.”

“Bij Fit+ kan ieder voor zich met training aan de slag, maar het is natuurlijk ook een gelegenheid voor sociaal contact. Dat zie je inderdaad gebeuren. Fit+ is in Duitsland begonnen, daar slaat het erg aan. In de dorpen daar zijn veel voorzieningen verdwenen. Waar de mensen ooit een praatje met elkaar maakten bij de bakker of de slager, doen ze dat nu bij Fit+.” En het is nog goed voor hun gezondheid ook.


vorden.fitplus-club.nl

Ex-topschaatser Erben Wennemars sprak over het belang van gezondheid. Foto: Sander Grootendorst