V.l.n.r.: Medewerker Nick Leferink, de nieuwe eigenaar Edwin Spikker, Maria en Antoon Peters en medewerker Thijs van der Most. Foto: PR

V.l.n.r.: Medewerker Nick Leferink, de nieuwe eigenaar Edwin Spikker, Maria en Antoon Peters en medewerker Thijs van der Most. Foto: PR

Antoon Peters doet schildersbedrijf over aan RS Schildersgroep

Algemeen

VORDEN – De vertrouwde service, vakmanschap, naamgeving, locatie en medewerkers zijn allemaal hetzelfde gebleven nu Schildersbedrijf Peters recent is overgenomen door RS Schildersgroep. Na 32 jaar heeft Antoon Peters (69) namelijk zijn schildersbedrijf aan de Ruurloseweg overgedaan aan Edwin Spikker (54) uit Borculo die onder de noemer RS Schildersbedrijf nu naast Eefde, Warnsveld, Lochem, Voorst en Haarlo ook een vestiging in Vorden heeft. 

Door Jan Hendriksen

RS Schildersgroep is een bedrijf dat gedegenheid en kwaliteit vanzelfsprekend vindt en daarmee een uitstekende reputatie in de regionale markt heeft verworven. “Mede omdat Edwin Spikker de naam van mijn bedrijf en de personeelsleden Nick en Thijs wilde overnemen ben ik met hem in gesprek geraakt en heb ik hem de overname met vertrouwen gegund”, zo verklaart Antoon Peters. RS Schildersgroep bedient een grote klantenkring in de zakelijke en particuliere sector in de regio en is gespecialiseerd op het gebied van klein en groot onderhoud, restauratie, houtrotherstel, wandafwerking en beglazing. “Maar, enkel allrounder zijn op technisch gebied is anno nu niet meer genoeg”, zo verklaart Edwin Spikker. 

Antoon Peters zat maar liefst vijftig jaar in het schildersvak. Eerst als werknemer en sinds 1989 als Schildersbedrijf Peters dat hij samen met zijn vrouw Maria runde. Al op vijftienjarige leeftijd rolde Antoon het schildersvak in. “Overdag schilderen en in de avonduren studeren om de nodige vakdiploma’s te behalen”, zo herinnert Antoon zich als we op zijn eerste werkjaren terugblikken. Hij werkte ooit bij schildersbedrijf Koekoek in Steenderen. In zijn achterhoofd rijpte echter toen het idee om een keer een eigen zaak te beginnen. In mei 1989 was het zover, een eigen schildersbedrijf met een werkplaats op de Kranenburg waar hij destijds woonde. “Mijn eerste opdracht? Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. In een gesprek met Gerhard Weevers senior van Drukkerij Weevers, kreeg ik een opdracht voor dat bedrijf”. 

Standpunt
In 1992 kreeg Antoon Peters de mogelijkheid om het pand van schildersbedrijf Uiterweerd aan de Ruurloseweg te kopen. “Ik kreeg daar veel meer mogelijkheden en de (vaste) klantenkring groeide gestaag. Wij hebben in al die jaren altijd voldoende werk gehad. Mijn standpunt is altijd geweest: Heb je veel kleine klussen, dan maakt dat samen ook een grote klus en zeg nooit, nooit. Bij mij bestond nooit het idee dat ‘iets’ niet kon. Altijd ervoor zorgen dat een karwei goed wordt afgemaakt”, zo verklaart Antoon die nu meer tijd aan zijn familie en sportieve activiteiten kan besteden.

Trots
Want menig Vordenaar kent Antoon van de Kranenburgse voetbalvereniging Ratti waar hij in het verleden jarenlang de mannen- en vrouwenafdeling trainde en momenteel de lagere elftallen traint. De talloze foto’s op zijn voormalige kantoor herinneren daaraan. Trots toont Antoon dan ook een kampioensfoto uit de beginjaren van deze eeuw waarop de kersverse Olympische winnares Annemiek van Vleuten staat. “Ze heeft haar basis voor haar sportieve succes in Japan bij Ratti gelegd”, zo verklaart Antoon niet zonder enige trots en met een grote glimlach. Buurtschap Kranenburg loopt als een rode draad door het leven (kerk, school, Ratti) van Antoon. Daarnaast had Antoon al vele jaren zitting in de Kerstcommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV). “En daar blijf ik ook de nodige hand- en spandiensten voor doen. Hopelijk kunnen we eind dit jaar weer een Kerstmarkt organiseren”, zo hoopt Antoon die samen met zijn vrouw Maria nu gaat genieten van de extra vrije tijd die hij krijgt nu hij afstand heeft gedaan van zijn schildersbedrijf.