Reesink's duo-directie Patrik Roelofs (l.) en Rens Veeneman. Foto: Liesbeth Spaansen
Reesink's duo-directie Patrik Roelofs (l.) en Rens Veeneman. Foto: Liesbeth Spaansen

Duo-directie: ambitie tot verdubbelen

HENGELO - Rens Veeneman en Patrik Roelofs vormen sinds januari 2020 de duo-directie van Reesink Production / KAWECO in Hengelo. Zij volgen daarmee interim-directeur Jint van Dijk op.

Door Liesbeth Spaansen

Rens Veeneman (33, Leuvenheim; woont in Baak samen Maartje en hun twee kinderen) volgde de Havo aan het Isendoorn College in Zutphen en ging naar de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). “Ik heb een voorliefde voor landbouwmachines, en HTS autotechniek op de HAN is álles met motoren en wielen. Ik had naast mijn studie een eigen bedrijf en importeerde landbouwmachines.”
Patrik Roelofs (33, Wichmond; woont met Evelien en hun twee kinderen op de Keijenborg) ging na de Havo direct naar de HAN Arnhem. Hij deelde de liefde voor landbouwmachines met Rens. “We kwamen elkaar steeds weer tegen.” Ze blijven enthousiast. “Als er een demo-machine beschikbaar is, gaan we die wel een weekend proberen.
We vinden het ook zeker mooi als onze werknemers vrij nemen om te helpen met de eerste snede te maaien of maïs te oogsten”, bekennen beide. “Hun affiniteit met landbouw is net zo belangrijk als het leerniveau. We delen dezelfde passie.”

Tien jaar geleden begon Patrik bij Kamps de Wild als KAWECO vertegenwoordiger in Zuid-Duitsland en na een half volgde Rens als technisch commercieel manager bij Theo Stapelbroek / STAJA. Patrik groeide door tot de functie verkoopleider bij Kamps de Wild. Rens stuurde de fabriek aan onder de vlag van Theo Stapelbroek. In 2017 is STAJA overgenomen door Royal Reesink (waar Kamps de Wild al sinds 1988 onderdeel van was) en is in 2019 de verkoop en productie samengevoegd onder de naam Reesink Production. Na meerdere jaren in het MT plaatsgenomen, was het Jint van Dijk (interim directeur) die beide mannen als zijn beoogde opvolger zag.

Wel jong voor een grote organisatie als Royal Reesink, maar samen hebben ze meer in hun mars. Juist het feit dat ze vanuit de organisatie kwamen was een teken van vertrouwen naar de organisatie. "Jint is voor ons nog steeds een fijne sparringpartner met veel ervaring, kennis en kunde.” Rens heeft productie, service en engineering onder zijn hoede, Patrik houdt zich bezig met verkoop en productmanagement.
Reesink Production B.V. in Hengelo heeft 110 vaste medewerkers en houdt zich met name bezig met de productie, ontwikkeling en verkoop van KAWECO landbouwmachines. Daarnaast bouwt Reesink Production halffabricaten voor andere machinebouwers in de regio. Reesink Production is sterk groeiende, de omzet is in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld.

Het duo directeuren heeft een ambitieuze groei in gedachten om het bedrijf qua productieoppervlak, personeel en verkoop verder uit te bouwen. De groei komt met name uit Duitsland en andere Europese landen waar de mestwetgeving steeds strenger wordt. Daarnaast komt een deel van de groei uit de productie en verkoop van minishovels waarin Reesink Production sinds enkele jaren actief is. Om dit alles mogelijk te maken zijn we druk bezig om gezamenlijk de fabriek verder uit te breiden qua mensen, oppervlak, maar zeker ook qua productiemethoden en verdere robotisering.


reesinkproduction.nl

kaweco.com