Ellen Spanjers ontvangt voor haar spel Is dat RAAR? de Willem Schrikker Initiatiefprijs 2021. Foto: Ruben Schipper

Ellen Spanjers ontvangt voor haar spel Is dat RAAR? de Willem Schrikker Initiatiefprijs 2021. Foto: Ruben Schipper

Is dat RAAR? wint William Schrikker Initiatiefprijs 2021

BRONCKHORST/ZELHEM - Stichting De Bagagedrager uit Zelhem heeft op 23 september 2021 de Willem Schrikker Initiatiefprijs gewonnen met het bordspel Is dat RAAR?. De William Schrikker Stichting reikt de prijs uit aan een initiatief dat bijdraagt aan goede, vernieuwende hulp voor kinderen, jongeren en ouders met een beperking, die opvoed- en opgroeiproblemen hebben.

Bordspel Is dat RAAR? in Bronckhorst
Dit nieuwe bordspel is op 29 februari 2020 feestelijk gelanceerd door de jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst, tijdens de opening van de BSO Eikenlaan in Hoog-Keppel. ‘Is dat RAAR?’ is een spel voor kinderen met én zonder beperking van 7 tot 13 jaar. Met het spel ga je in gesprek over wat je meemaakt in het leven en wat je daarbij voelt en denkt. Ruim 350 kinderen uit heel Nederland en zelfs België hebben het afgelopen jaar geholpen met adviseren, testen en beoordelen. Ook in Bronckhorst is getest met kinderen én er zitten ook diverse foto’s in het spel van kinderen uit Drempt. De initiatiefnemer én de tekstredacteur wonen ook in Bronckhorst.

Juryrapport
De William Schrikker initiatief prijs gaat naar een initiatief wat het verschil maakt voor kinderen en hun ouders. En die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.
Bij ‘Is dat RAAR?’ straalt de energie er van af. De jury is gecharmeerd dat het spel gemaakt is door en met de doelgroep zelf. Het spel is in een dergelijke vorm gegoten dat het heel makkelijk maakt om met elkaar het gesprek te voeren. Het gegeven dat de opbrengsten direct geïnvesteerd worden in verdere ontwikkeling en uitrol ziet de jury als een pré. Het spel heeft ook in zich om breed inzetbaar te zijn. En daarmee dat het een brede landelijke uitstraling kan hebben.
De eerste prijs gaat naar ‘Wat is RAAR?’, omdat impact groter lijkt, het makkelijker uitrolbaar is en innovatiever in haar aanpak.

Testers gezocht voor nieuwe leerlijn voor de basisschool en BSO:
Ben je nieuwsgierig hoe je dit spel op school of op de BSO kunt inzetten? Dat is mooi, want we zijn net gestart met de testfase van de leerlijn Is dat RAAR? voor groep 5 tot en met 8 van de basisschool. We zijn op zoek naar leerkrachten die onze spiksplinternieuwe leerlijn bij het spel Is dat RAAR? de komende weken (voor 22 oktober 2021) willen uittesten in de klas. Lees meer op www.debagagedrager.nl

Meer informatie:
Initiatiefnemer Ellen Spanjers, ellen@debagagedrager.nl, 06 51718783