Quintus mag spelen, maar spelers missen publiek

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus handbalden op zondag 28 november hun wedstrijden.

Heren 2 speelde zondag uit tegen Blauw-Wit 1 in Ruurlo. De mannen van Quintus traden aan met een gehavende selectie, waaronder het ontbreken van een keeper. Het eerste kwartier leek de strijd nog aardig gelijk op te gaan, maar na een serie break-outs en snelle tegenaanvallen keken de mannen van Quintus toch al gauw tegen een forse achterstand aan. Ruststand 21-11. Ook na rust bleef Quintus achter de feiten aanlopen. In de slotfase wisten de heren uit Hengelo nog een paar knappe goals te maken, maar een grote nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Eindstand 36-21.
Zondagochtend speelde Quintus E1 tegen Minerva E1. Het was binnen één minuut al raak: 1-0. Er werd aanvallend goed overgespeeld, helaas moesten er een aantal doelpunten worden afgekeurd vanwege een cirkelbal. Eindstand: 16-2.

Het begon in de wedstrijd Minerva DB1 tegen Quintus DB1 een beetje chaotisch vanaf Quintus kant, maar al snel ging het goed. In de rust was het 4-9. De dekking stond goed en er zijn mooie aanvallen gedaan. Julia scoorde veel mooie doelpunten. Door goed samenspel en een goede dekking won Quintus met 10-18.

Quintus D1 speelde de uitwedstrijd tegen Minerva D2 uit Gaanderen. Door een strakke 3:3 dekking en het mooi breed houden van het spelletje in de aanval, wist Quintus in de eerste helft uit te lopen tot 4-10. Ook in de tweede helft bleef Quintus snel over de zijkanten, met onder andere Noud en Yara. En ook Laurien wist mooi een paar keer te scoren vanaf de cirkel. Achterin bleef Siem een vertrouwde sluitpost, geholpen door de blokkende verdedigers. Quintus D1 wist uiteindelijk een 9-21 overwinning te behalen!
Zondagochtend speelde Quintus GC1 tegen Travelbags/HV Zwolle HC1. Quintus ging meteen al in de aanval en scoorde, het duurde even voordat Zwolle door de Hengelose verdediging kwam. Die verdediging kon iets beter en met een paar tips stond het als een huis tot frustratie van de tegenstander. Quintus speelde goed en gaven elkaar goede aanwijzingen. Top overwinning voor Quintus: 23-14.

Spannende pot: Quintus HA1 tegen Minerva HA1 op zondag 28 november. De heren A teams speelden tegen elkaar in sporthal De Kamp, Hengelo. Al snel bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er genoeg volume gemaakt in het fanatieke spel. Met een sterke verdediging, doeltreffende aanvallen en een ijzersterke keeper kwam Quintus op een kleine voorsprong gedurende de wedstrijd. Er werd een spannende slotfase neergezet: Minerva zette met een reeks sterke aanvallen de stand naar hun kant en konden dit vasthouden totdat de puntenverdeling pas na de speeltijd duidelijk werd. Het mocht helaas niet baten voor Quintus. Twee punten voor Minerva. Eindstand: 20-19.

Op zondagmiddag mochten de dames van Quintus het thuis opnemen tegen HA-STU DS 3. Gelukkig werden ze opnieuw versterkt door meiden B, maar helaas misten ze het publiek en het daarbij behorende enthousiasme. HA-STU DS 3 was net te sterk. Quintus dames verloren met 25-11.