Inschrijving Kunst4daagse Bronckhorst 2022 is geopend

Inschrijving Kunst4daagse Bronckhorst 2022 is geopend

BRONCKHORST - Vanaf nu is de inschrijving voor de volgende editie van de Kunst4daagse Bronckhorst geopend. Twee jaar op rij is het niet doorgegaan, maar vanuit de vaste overtuiging dat dat in het komende jaar wel kan, roept de werkgroep van de Kunst4daagse kunstenaars op zich in te schrijven voor de volgende editie. Deze zal zijn vanaf 26 mei, Hemelvaartsdag, tot en met zondag 29 mei 2022. 

Dat betekent weer vier dagen kunst, cultuur, gastvrijheid, kleinschaligheid en landschappelijk schoon in de mooie gemeente Bronckhorst. Er worden vier routes georganiseerd die de bezoekers langs exposities van circa 75 deelnemende kunstenaars op verschillende locaties brengt. Atelier, schuur, stal, huiskamer en tuin, winkel of horecagelegenheid en ook buurthuizen, kerkgebouwen worden ingericht tot een expositieruimte.

Er vindt geen ballotage plaats voor deelname aan deze route en daarmee is zowel de amateur als professionele kunstenaar uitgenodigd om zich in te schrijven. Wel is iedere deelnemer zelf verantwoordelijk voor het regelen van een geschikte expositielocatie, het inrichten van zijn expositie en een professionele presentatie van het werk. Verwacht wordt dat de kunstenaars aanwezig zijn tijdens de expositie om bezoekers te ontvangen en het werk toe te lichten. En voor wie wil, het te demonstreren.

Onder de deelnemende kunstenaars is altijd een zeer uiteenlopend aantal vormen van kunst en technieken vertegenwoordigd, van hyperrealistisch tot abstract, alles is te zien. Denk daarbij aan ruimtelijk werk in hout, steen, metaal, glas en textiel. Op het platte vlak is de schilder en tekenkunst ruim vertegenwoordigd, zo ook de fotografie, kunst in keramiek, textiel, glas, leer en papier. Graag laten de deelnemers ook ambachtelijke werk zien zoals bijvoorbeeld houtsnijden en edelsmeden. Galeries en kunstenaarsgroepen worden ook opgenomen in de route.

De werkgroep organiseert de vier mooie routes, zorgt voor de welbekende uitgebreide brochure, de website en de publiciteit. De deelnemers zorgen voor de expositie van hun eigen werk.

Kunstenaars van buiten de gemeente Bronckhorst zijn vrij om zich in te schrijven mits zij zelf binnen de grenzen van de gemeente een expositieruimte regelen. Op de website van de Kunst4daagse kun je een indruk krijgen van de deelnemers die zich het afgelopen jaar hebben ingeschreven.

Het inschrijven gaat via de website onder het kopje meld me aan. Let op; de inschrijving sluit op maandag 17 januari. 


kunst4daagse bronckhorst.nl