Anne Pera, Anton van Ingen, Arno Duitshof, Frans Miggelbrink en Xandra Veltman na de trekking van de lootjes van het Lions Mosseldiner. Foto: Toon Roelofsen
Anne Pera, Anton van Ingen, Arno Duitshof, Frans Miggelbrink en Xandra Veltman na de trekking van de lootjes van het Lions Mosseldiner. Foto: Toon Roelofsen

Frans Miggelbrink haalt lootjes uit antieke tombola molen

Trekking en uitreiking prijzen Lions Bronckhorster Mosseldiner

BRONCKHORST/ZELHEM - Blij verrast is Frans Miggelbrink als hij 22 november bij Coops Molen aankomt voor de trekking van de prijzen van het Bronckhorster Mosseldiner. “Ik kom hier zo vaak langs. Coops Molen is me nooit echt opgevallen.” Terwijl Lionslid Anton van Ingen de antieke tombola molen (“Ook gered van de schroot, eigenlijk net als Coops Molen”) installeert op de eerste verdieping naast de enorme molenstenen, vraagt Frans Miggelbrink Arno Duitshof van Coops Molen het hemd van het lijf. Over windvegen, subsidies, de stichting, de verbouwing, het malen, hoe Arno Duitshof de toekomst met de molen ziet, ga maar door. Binnen tien minuten blijken de twee veel gezamenlijke vrienden en bekenden te hebben.

Daarna genieten Van Ingen, Duitshof en Miggelbrink van een lekker warm bakkie plus een dikke plak overheerlijke Molencake, samen met nog twee leden van Lionsclub Bronckhorst: Anne Pera en Xandra Veltman. Vervolgens gaat de trekking van start. Dankzij Anton draait de molen vol lootjes hard rond, in tegenstelling tot de wieken van Coops Molen die het wegens windgebrek laten afweten. Eén voor één worden de prijzen getrokken en de namen gecontroleerd.

Dat zijn er 22, dankzij de gulle gaven van lokale ondernemers. Vijf dagen later is de prijsuitreiking bij hotel Bakker in Vorden. Vanwege de coronamaatregelen zijn alleen de winnaars van de drie hoofdprijzen uitgenodigd: Annika Schimansky, Richard de Hollander en Richard van Soest. Zij krijgen respectievelijk een rondvlucht boven de gemeente Bronckhorst, een VIP dag in Yerseke, waar de mosselen vandaan komen, en een luxe arrangement bij hotel Bakker zelf. 

Lionsclub voorzitter Ernst-Jan Somsen is er bij, net als Lionslid én piloot Marco Huntelaar. Ook Edward van Mierlo, Adriana Achterkamp-Dekker en Xandra Veltman, drie leden van ‘de Lions Mosselcommissie’, zijn er. Iedereen geniet van de kleine maar gezellige prijsuitreiking. Marco Huntelaar vertelt enthousiast over de komende rondvlucht en er wordt nagekaart over het Mosseldiner. Adriana: “Ondanks de coronamaatregelen is de actie geslaagd en heeft iedereen plezier gehad.”

Lionsclub Bronckhorst wil alle deelnemers aan het Mosseldiner hartelijk bedanken. Ernst-Jan Somsen: “De netto opbrengst van het Mosseldiner is bestemd voor onze goede doelen van dit jaar: Stichting Present, Radio Ideaal en de Ben Heart Foundation. Dat er zoveel ondernemers intensief bij betrokken zijn maakt het extra mooi. We willen als Lions bijdragen om de gemeente Bronckhorst tot een plek te maken waar je fijn kunt wonen. Hiermee, maar ook met onze immateriële lokale diensten!”

De andere 19 prijswinnaars zijn persoonlijk geïnformeerd over hun prijs. Dit zijn Wim Bilderbeek, Alie Dinkelman, Marien Breedijk, Hélène de Fremery, Marjon Zielhorst, Han Jansen, Hans en Ine Nieuwenhuizen, Sannelien Garretsen, Joop Verschuur, John Westdijk, Ans Tichelaar, Ivonne Eenink, Rieky Hiddink, Annemiek Boelman, Judith Blekman, Nicole van Laarhoven, Ernest Helmich, Rolf Grijpma en Francis Arntz.


bronckhorst.lions.nl

Marco Huntelaar met prijswinnaars van de rondvlucht Annika Schimansky en dochter Merle. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Ernst-Jan Somsen en Adriana Achterkamp. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Lionsclub voorzitter Ernst-Jan Somsen reikt prijs uit aan Richard van Soest. Foto: Lionsclub Bronckhorst
De trekking van de lootjes in de Coops Molen door Frans Miggelbrink. Foto: Toon Roelofsen