Fototentoonstelling van Gerard Rooks in museum Wereld van Wenters geopend door Rik Gommers. Foto: Wim te Selle

Fototentoonstelling van Gerard Rooks in museum Wereld van Wenters geopend door Rik Gommers. Foto: Wim te Selle

Wim te Selle

Fototentoonstelling van Gerard Rooks geopend

Algemeen

WINTERSWIJK - De tentoonstelling ‘From here to…? in museum Wereld van Wenters is onlangs geopend. In de tentoonstelling is een reis door Afrika in foto’s’ te bewonderen. Gerard Rooks is de fotograaf en zijn werk is te zien tot en met 15 januari in de Wereld van Wenters, Meddosestraat 38-42.

Gerard Rooks is een geboren en getogen Winterswijker. Hij wilde graag piloot worden, maar daar was al een overvloed aan. Tijdens zijn diensttijd kwam hij in aanraking met computers en hij heeft hij zich daarna verder in automatisering gespecialiseerd. Voor het bedrijf CMG (Computer Management Group) heeft hij veel reizen gemaakt, onder andere naar de voormalige Sovjet Unie en ook naar Amerika, waar hij een aantal jaar een vestiging leidde. Eind jaren negentig is hij weer in Winterswijk komen wonen.

Met zijn vrouw heeft hij meegedaan aan rally’s in Afrika en daarna kwam het idee om zelf met een eigen vrachtwagen te gaan. Hiervan is een verslag te zien op de wanden in de tentoonstellingsruimte van de Wereld van Wenters, met bijbehorende teksten. Er is steeds verslag gedaan van hun avonturen via www.knak.nl en binnenkort zal een boek verschijnen.

Aan Rik Gommers, de oud-wethouder van cultuur, die zijn bewondering voor Gerard uitsprak en die hoopt, dat hij nog veel reizen zal kunnen ondernemen, viel de eer te beurt de openingshandeling te verrichten. Gommers is verheugd, dat nu vele Winterswijkers en anderen kennis kunnen maken met het werk van Gerard.