Tai-Chi. Afbeeldding: E.Maas

Tai-Chi. Afbeeldding: E.Maas

Tai-Chi & Qi Gong voor senioren

WINTERSWIJK - Tai Chi is een oude Chinese bewegingsleer die goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Typerend zijn de langzame gracieuze bewegingen. Het kan ook een meditatieve beweging genoemd worden. Door middel van een serie bewegingen richten we de aandacht op het lichaam, waardoor een beter bewustzijn van het lichaam wordt ontwikkeld. Hierdoor wordt een toestand van evenwicht en rust gecreĆ«erd. 

Tai Chi kan daardoor een kostbare aanvulling zijn op de dagelijkse bezigheden en opgedane onrust. Tijdens de bewegingen van Tai chi blijft de hartslag rustig, door de rust in de bewegingen worden de spieren en gewrichten niet overbelast. In China wordt Tai Chi op grote schaal beoefend, tot op hoge leeftijd. Samen met goede voeding levert deze bewegingsvorm, naast het verbeteren van de weerstand, dan ook duidelijk voordelen op. Bij ouderen wordt de kans op vallen beduidend verminderd. Vallen gaat vaak gepaard met beschadigingen en fatale botbreuken met alle gevolgen van dien. Ook spelen de oefeningen een belangrijke rol bij de balans in het middenoor. Dit heeft een positieve invloed op het evenwicht. Het gevolg is dat de spier- kracht stabiel blijft of zelfs toeneemt. Tijdens de lesuren zijn belangstellenden van harte welkom in het sportlokaal Budocentrum, De Huininkmaat 1A, op vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.45-11.45 uur.

Kijk voor andere activiteiten van Stoa Winterswijk op www.stoawinterswijk.nl. Bellen mag ook met Jolanda Beijers (secretaris) 0543-517887 of met Erik Maas (docent) 06-10011378.