Een van de films tijdens de Filmzondag is Adam. Foto: PR
Een van de films tijdens de Filmzondag is Adam. Foto: PR

Filmhuis Winterswijk houdt Filmzondag

WINTERSWIJK - Filmhuis Winterswijk houdt Filmzondag op 31 oktober in Skopein31 oktober 2021 - vanaf 10.00 uur. Filmhuis heeft twee prachtige Filmhuisfilms op het menu staan. Beide titels stonden begin dit jaar al op het reguliere programma, maar de voorstellingen konden niet doorgaan.

Tussen de twee films krijgt met een lunch, verzorgd door het team van Skopein. Voor de films en de lunch betaalt men 25 euro. Iedereen s welkom vanaf 10 uur.
De eerste film die vertoond wordt is Adam. Adam is een prachtig en ingetogen portret van vrouwelijke solidariteit. En tegelijkertijd een stevige aanklacht tegen een keihard patriarchaal systeem in het Marokko van nu.

Na de lunch draait The Interpreter, een film met een mooi evenwicht tussen ernst en luchtigheid.
"Ik zoek SS Sturmbanhführer Graubner.” De broze tachtigplusser Ali Ungár is, gewapend met een pistool, vanuit Slowakije naar Wenen gereisd om deze Graubner om te brengen. Na het lezen van Graubners boek is Ali er namelijk zeker van dat deze verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders. Maar Ali is te laat, Graubner is al dood. In Wenen treft hij alleen nog diens zoon Georg, gespeeld door Peter Simonischek.

Er kan niet voor afzonderlijke films gereserveerd worden, alleen voor beide films met lunch.
Reserveren is alleen mogelijk via de website van Filmhuis Winterswijk.


www.filmhuiswinterswijk.nl