Nationale Dag van Waarde bij Westera Piano’s en Vleugels

Algemeen

Nationale Dag van Waarde bij Westera Piano’s en Vleugels

WINTERSWIJK - De Nationale Dag van Waarde wordt op zaterdag 6 november gehouden door de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV).  Westera piano’s & vleugels doet mee aan deze dag.

Robbert Westera is een van de vier registertaxateur in de pianobranche. Hij geeft deze dag uitleg over waardebepalingen van piano’s & vleugels en hoe deze tot stand komt. Zowel in de showroom kunnen vragen gesteld worden over de piano’s & vleugels. Speciaal voor deze dag kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de werkplaats. Robbert laat zien welke onderdelen onder andere van belang zijn bij de bepaling van de waarden van een instrument. Verder legt hij uit wat het betekent als een instrument is afgeregeld, gestemd en geïntoneerd en wat er komt kijken bij het onderhoud van een piano of vleugel. 

Bezoekers kunnen uiteraard ook vragen stellen over hun eigen instrument. Aan de hand van foto’s van het binnenwerk, serienummer, merknaam, overzichts- & detailfoto’s van het meubel en klavier (toetsen), verdere opvallend- & bijzonderheden kan Robbert ook een schatting maken van een eventuele waarde.

Belangstellenden zijn op de Nationale Dag van Waarde welkom tussen 10.00 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Dat kan via robbert@pianowestera.nl. Er wordt geen vast programma gevolgd maar geïmproviseerd op de aanwezige gasten en hun interesses. De dag wordt afgesloten met een hapje en drankje tussen 16 en 17 uur. De geldende coronamaatregelen worden nageleefd.