Diane Ranselaar. Foto: Michael Terlouw
Diane Ranselaar. Foto: Michael Terlouw

Adventsconcert door Crescendo

Algemeen

RATUM - Crescendo Ratum geeft op zaterdag 11 december een afwisselend adventsconcert in de Jacobskerk in Winterswijk. 

Crescendo bestaat dit jaar 75 jaar, reden genoeg om flink uit te pakken, dit doen zij door middel van een tweetal bijzondere concerten.  Het eerste concert hebben zij vanwege de welbekende coronaperikelen een jaar moeten verschuiven (van april 2021 naar april 2022). Het tweede hoopt de Ratumse muziekvereniging op 11 december wel te kunnen gaan geven.  
Dit doen zij met medewerking van Sjors van der Panne (bekend van The Voice of Holland 2014).

Ook heeft Crescendo Diane Ranselaar & The Gospel Project uitgenodigd; een gospelkoor en dirigent, zangeres die samen een speciale invulling gaan geven aan dit Advent concert. 

Sjors van der Panne wordt ook wel de hedendaagse chansonnier van Nederland genoemd en geroemd om zijn stem en mooie liedjes. Nadat Sjors al tien jaar bezig was met een carrière in de muziek, deed hij in 2014 mee aan The Voice of Holland en eindigde daar als tweede achter O’g3ne. Dit gaf zijn carrière de boost die hij nodig had. Inmiddels heeft hij meerdere theatertournees op zijn naam staan. Zoals hijzelf zegt; “Ik zing niet zozeer het levenslied, maar wel liedjes die over het leven gaan en recht het hart in. Mijn muziek is misschien een nieuwe vorm van chanson, maar ook Nederpop, die combinatie wil ik maken”.
Sjors zal samen met Crescendo ook meerdere van dit soort nummers ten gehore brengen.

Diane Ranselaar studeerde in 2007 af aan het Artez conservatorium in Enschede en is fulltime koordirigent en zangeres. Naast haar vaste pop- en gospelkoren, werkt ze als vocal director voor theater en tv producties. Ook is Diane arrangeur en pianist en treedt ze op als solist. Op 11 december zal Diane samen met haar koor The Gospel Project optreden. Ook zullen zij samen met Crescendo optreden en uiteraard mag een tintje Kerst niet ontbreken in deze donkere dagen. 

Crescendo zal samen met haar gasten zorgen voor een warme muzikale en sfeervolle avond. Kaarten zijn te verkrijgen bij Huls Duurzame Energie aan de Schoolstraat 18, Oonk Speciaalzaak, Misterstraat 47, Wiggers Keukens, Gasthuisstraat 35 in Winterswijk. Uiteraard kunnen kaarten ook via één van de leden worden besteld.

Kaarten kosten: 1e rang kaarten: 15 euro, 2e rang kaarten: 12,50 euro. Aanvang concert 20.00 uur. Toegang vanaf 19.30 uur. Coronatoegangsbewijs vereist

Sjors van der Panne. Foto: Bas Hermsen