Bakkerij Vaags verzorgt ontbijt tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Algemeen

WINTERSWIJK - Tijdens de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 1 tot en met 5 november verzorgt Bakkerij Vaags samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland gezond ontbijt voor basisschoolkinderen. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.100 basisscholen kunnen mede daardoor met elkaar gezond ontbijten.

In deze feestelijke ontbijtweek wil men het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.

Daarom is het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Altijd een gezond ontbijt!’ Deelnemende bakkers benadrukken hoe belangrijk het is om gezond te ontbijten.

Richtlijnen van het Voedingscentrum
Het ontbijtpakket stellen ze samen volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, met gezonde keuzes voor ieder kind! En keuze is er genoeg:
Fijn volkoren busbrood, volkorenbolletjes, mini volkoren rozijnenbolletjes, Matze Crackers volkoren, Blue Band goede start!, 30+ kaas, Frutesse Rinse appelstroop of Bonne Maman jam, halfvolle yoghurt, halfvolle melk, Pickwick fruit fusion no caffeine variatie box thee, paprika’s, scharreleieren en appels.

Ontbijtpakketten en lesmateriaal
Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Deelnemende ambachtelijke bakkers leveren niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten, maar ook een leuke kleurplaat en speciaal lesmateriaal met onder andere animatiefilmpjes. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam ontbijtfeest.