Wessel Jansen, Iris Papen & trainer Bryan Tankink. Foto: Zwemsportfoto.nl/Kees-Jan van Overbeeke

Wessel Jansen, Iris Papen & trainer Bryan Tankink. Foto: Zwemsportfoto.nl/Kees-Jan van Overbeeke

Kees-Jan van Overbeeke

Wessel en Iris succesvol op NK Junioren 2021 korte baan

Algemeen

WINTERSWIJK - Op 11, 12 en 13 december waren de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion (Eindhoven). Tijdens deze editie van de NJK waren alleen de top 30 zwemmers van Nederland te vinden. De Winterswijkse Watersport Vereniging is trots dat twee leden, voor het eerst in een lange tijd, weer deel mochten nemen aan dit grootse evenement.

Vrijdag zwom Wessel de 400m wisselslag in een tijd van 5:11.73. Dit is een dik nieuw persoonlijk record (PR) en Wessel eindige op plek 14 van Nederland (Nummer 2 van Gelderland). Op de zaterdag kwam Wessel op voor de 100m vrije slag en 100m rugslag. Op de 100m vrije slag wist Wessel een tijd neer te zetten van 55:53 en eindigde hiermee op plek 7 van Nederland en hiermee is hij op plek 1 van Gelderland geëindigd. Op de 100m rugslag wist Wessel te eindigen op plek nummer 4 van Nederland (Ook nummer 1 van Gelderland) met een eindtijd van 1:02.15.

Iris mocht zondag haar eerste afstand zwemmen, namelijk de 50m vrije slag. Zij wist de 30 seconde barrière te breken en eindige met een tijd van 29.87 en is hiermee nummer 22 van Nederland. Gekeken naar de positie in Gelderland is Iris knap tweede geworden van haar leeftijdscategorie.

Na Iris zwom Wessel zijn laatste afstand, namelijk de 200m rugslag hierop zwom hij een tijd van 2:17.19 en eindige als 5e van Nederland (Nummer 2 van Gelderland).

Op alle afstanden die de WWV leden zwommen, werden persoonlijke records neergezet.