Samenrijderspunt nu ook voor uitleen scootmobiel

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Samenrijderspunt heeft, op verzoek van en in samenwerking met de gemeente Winterswijk, een scootmobielpool opgezet. Hierdoor hebben nog meer mensen in Winterswijk de beschikking over een aangepast vervoersmiddel.

De keuze voor deze samenwerking is logisch: het Samenrijderspunt heeft al een pool van aangepaste fietsen; de scootmobiels zijn daarop een goede aanvulling. De scootmobiels zijn met name bedoeld voor mensen die incidenteel en kortdurend een scootmobiel nodig hebben; bijvoorbeeld een dagdeel per week.
Daarnaast kunnen mensen, al dan niet samen met een fysio- of ergotherapeut, in alle rust uitproberen of ze geholpen zijn met een scootmobiel. De beslissing hoeft niet in een keer genomen te worden; er kan vaker geoefend worden. Dit bevordert het gebruik van het best passende hulpmiddel. Datzelfde geldt ook voor de EasyRider (driewielzitfiets) die het Samenrijderspunt in haar assortiment heeft.
De scootmobiels zijn eigendom van de gemeente. Die zorgt in samenwerking met de leverancier ook voor onderhoud en dergelijke. Het Samenrijderspunt levert de service: mensen kunnen via de mail of telefonisch een scootmobiel reserveren. Een vrijwilliger van het Samenrijderspunt kan dan bijvoorbeeld de scootmobiel brengen.
Door het gebruik van een scootmobiel kunnen mensen er weer op uit, alleen of met een maatje. Zo kunnen mensen toch mee (blijven) doen in de samenleving. De geleverde scootmobiels zijn van het meest verstrekte type, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste mensen.
Geen ervaring met scootmobiel rijden? Dan kan men binnenkort ook nog scootmobielles volgen.

Voor meer informatie over de scootmobielpool of het Samenrijderspunt in het algemeen kan men contact opnemen met het Samenrijderspunt. Dat is op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 06-53209718. Een e-mail sturen naar samenrijders@vpwinterswijk.nl kan ook. Daarnaast kan men op werkdagen tussen 9.00 en  12.00 uur uiteraard even binnenlopen bij de Winterswijkse Uitdaging, Roelvinkstraat 2, 7101 GN in Winterswijk.

Het Vrijwilligerspunt is van maandag 27 december tot en met 31 december fysiek gesloten. Het Vrijwilligerspunt en Automaatje blijven op werkdagen, dus ook tijdens de kerstvakantie telefonisch bereikbaar. Automaatje ’s ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur tel nr. 0543 – 200036, Vrijwilligerspunt 0543-200026.