Kersttassen inpakken aan de ‘lopende band’ in de Jacobskerk. Foto Ans ter Horst-Boeijink
Kersttassen inpakken aan de ‘lopende band’ in de Jacobskerk. Foto Ans ter Horst-Boeijink

735 kersttassen voor PGW-gemeenteleden

Algemeen

WINTERSWIJK - De werkgroep kerstattenties van de Protestantse Gemeente Winterswijk heeft - samen met zo’n negentig vrijwilligers van de diverse wijken - weer een grote klus geklaard: op 735 adressen van gemeenteleden werden kersttassen bezorgd. Vorig jaar waren dat in verband met corona kerstenveloppes, die in de bus werden gedaan en waarbij geen persoonlijk contact was. Deze geste werd overigens zeer op prijs gesteld. Dit keer was het gelukkig - met de nodige voorzorgsmaatregelen - als vanouds: weer even met een gesprekje.

De kerstattenties zijn voor gemeenteleden vanaf 80 jaar - thuiswonend of in de wooncomplexen de Sleeswijk, de Vredense Hof, Elisabethgaarde en Homansbos, De Berkhof, De Molenaar, de Pelkwijk en Wamelinkhof en in het Prins Hendrikhuis. En voor enkele anderen, die bijvoorbeeld wegens ziekte wel extra aandacht kunnen gebruiken. In de tassen bevonden zich onder andere een pak frisdrank, een amaryllisbol, een pakje thee, Achterhoekse kaneelbeschuit en bonbons. Daarnaast het kerstnummer van de Elisabethbode en een kerstboodschap van de pastores.

Bovendien waren er bloementaartjes en een bloemenbon voor de vier huiskamers van de parapluwoningen op de Rikker en was er voor de bewoners van de complexen beschermd wonen een mooi tasje met een geschenkbon, zodat zij zelf iets konden uitzoeken.

Ook ds. Hanny Wassink van verpleeghuis Pronsweide en de woningen aan de Goorweg 12 en 12a in Meddo werd weer bedacht met een gift. Deze wordt altijd besteed aan activiteiten voor de bewoners of voor mooie kerstversieringen. En was er weer een fraai kerststuk voor het Stiltecentrum van Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Geestelijk verzorger Gerrie Slütter nam het met blijdschap in ontvangst.

De kerstattentiecommissie bestaat uit Siny Abbink, Rikie Boerman, Hermien Boeijink, Henk Dunnewold, Benno van Lochem, Ali Nijman en Jan Ros. Zij kregen bij de voorbereidingen nog extra hulp van Henk Abbink, Johanna Grevers, Anja Sikkink, Bernhard Smit en Jan Wiggers.

In de Zonnezaal van het Zonnebrinkcomplex werden 735 x 5 bonbons ingepakt. Foto:  Ans ter Horst-Boeijink