Freek Deunk. Foto: https://www.rayke.nl/

Freek Deunk. Foto: https://www.rayke.nl/ 

Jong WCL stelt zich voor

WINTERSWIJK - De komende weken stellen de leden van Jong WCL (Waardevol Cultuur Landschap) zich voor. Jongeren (15 tot 35) die ook mee willen denken over de toekomst van het Winterswijkse buitengebied kunnen zich aanmelden via jongwcl@gmail.com.

 Wie ben je?
Freek Deunk

Hoe oud ben je?
32 Jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben engineer bij een machinebouwer. Daar ben ik bezig met het verbeteren van de rekenmethodes, bedenken van nieuwe concepten en het toepassen van nieuwe regelgeving op machines en constructies.

Wat zijn je hobby’s?
Het afgelopen jaar heb ik samen met 100% Winterswijk de Wooldse Walkingtour opgezet. Graag mag ik bij deze tour mensen meer vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van het Winterswijkse landschap. Het landschap lijkt misschien natuurlijk, maar is heel erg gevormd door de mens. Ook ben ik op zondag grensrechter bij MEC 1.

Wat wil je bijdragen bij Jong WCL?
Een stuk bewustwording van ons landschap, het is een cultuurlandschap dat altijd in beweging is geweest. Voor de toekomst moeten we de mooie stukken en elementen van ons landschap ook koesteren, maar daarbij hoeven we niet alles hetzelfde te laten. Vroeger klinkt mooi, maar dat was het lang niet altijd.

Waar kijk je het meest naar uit bij Jong WCL?
Het samen ontwikkelen van een visie voor het buitengebied, waarbij de mooie cultuur en natuur elementen behouden blijven, maar er ook geleefd, geboerd en gecreëerd kan worden. Want als we verder willen, kan dat alleen als het landschap in evenwicht is.