Leerlingen van De Kraanvogel verzamelden in een week tijd veel spullen voor Oekraïne. Foto: Corry Kuijt

Leerlingen van De Kraanvogel verzamelden in een week tijd veel spullen voor Oekraïne. Foto: Corry Kuijt

De Kraanvogel in actie voor Oekraïne

Maatschappij

VORDEN - Op basisschool De Kraanvogel wilden de leerlingen graag iets doen voor Oekraïne. Zij hoorden dat Arend Jan Menkveld en zijn vrouw, zij wonen vlak bij de school aan de Eikenlaan, binnenkort naar Sighet zullen gaan om daar spullen te brengen voor vluchtelingen aan de grens van Roemenië. Daar wilde de school natuurlijk een steentje aan bijdragen!

Dagelijks kwamen de kinderen enthousiast binnen met de meegebrachte spullen: blikken soep, bonen, erwten, zakken rijst, macaroni, toiletartikelen, enzovoorts, teveel om op te noemen. Op maandag startte de actie voor Oekraïne en donderdag stonden er in de hal dozen vol met levensmiddelen en toiletartikelen.

Met een (bijna overbeladen) kar, twee volle rolkoffers en nog wat tassen werden de spullen, door leerlingen uit de verschillende groepen, bij de familie Menkveld afgeleverd. “Wat mooi dat we als school dit kunnen doen voor de Oekraïners, ver van ons vandaan, die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land”, zo werd gezegd. “Nog fijner is het dat we als school ook iets kunnen betekenen voor vluchtelingen dichtbij: vanaf donderdag 31 maart zitten er op De Kraanvogel elf kinderen uit Oekraïne in de verschillende groepen, ook zitten drie peuters bij peuteropvang ’t Kraankuikentje. Zij verblijven momenteel op De Hooge Weide, bij een gastgezin in Vorden, en kunnen samen met de kinderen spelen en leren in een veilige omgeving.

Directeur Jan Brouwer ziet dit dan ook als een grote verrijking voor kinderen, leerkrachten en ouders, om in contact te komen met een andere cultuur. Met elkaar willen ze de ouders en kinderen rust, veiligheid en een warm gevoel meegeven in deze voor hen zware, moeilijke tijd!